Fractie PvdA Rotterdam

Rotterdamse op 2

Di 19 Sep 2006 - Redactie
Rotterdamse op 2

Diverse media berichtten over de uitgelekte conceptkandidatenlijst van de PvdA voor de tweede kamerverkiezingen. Deze lijst is nog niet definitief. Eerst buigt donderdag het partijbestuur zich er over en daarna moeten de leden er nog over stemmen op het congres dat op 30 september en 1 oktober gehouden wordt in Rotterdam. Volgens deze geruchten staat de Rotterdamse Nebahat Albayrak tweede op concept-kandidatenlijst.

De in 1968 in het Turkse Sarkisla geboren juriste Albayrak is momenteel woordvoerder Justitie in de Tweede Kamer. Daarvoor werkte zij onder meer voor het ministerie van Binnenlandse Zaken. Nummer drie en vier op de voorlopige lijst zijn Albayraks collega-tweede kamerleden Aleid Wolfsen en Jet Bussemaker. Vice-fractievoorzitter Sharon Dijksma staat op zes en de Kamerleden Bert Koenders, Mariëtte Hamer en Martijn van Dam op respectievelijk de zevende, achtste en negende plaats.

Nieuwkomers
De eerste nieuwkomer, vice-voorzitter Ton Heerts van de vakcentrale FNV staat op de vijfde plaats.
Op tien staat een voor de landelijke politiek nog onbekende vrouwelijke nieuwkomer Marianne Besselink. Het zou gaan om de 34-jarige ambtenaar uit Groningen, die in 1991 als achttienjarige scholiere werd verkozen als het jongste lid van de Provinciale Staten van Nederland. Nadien is zij nog lid geweest van het landelijk bestuur van de partij.