AutoRai

Volledig nieuwe Kia ceeâd âsporty wagonâ onthuld

(9/22/2006)
Kia heeft de eerste foto getoond van de volledig nieuwe stationwagon in het C-segment, de ceeâd âsporty wagonâ. Volgende week wordt de ceeâd âsporty wagonâ in Parijs voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de âMondial de LâAutomobileâ, voorafgaand aan de marktlancering midden 2007.
De 4.470 mm lange en 1.490 mm hoge, sportieve stationwagon is het tweede model in de nieuwe Kia ceeâd modelreeks. Als eerste model in het C-segment heeft hij een vijfde deur in de vorm van een omgekeerde âLâ met scharnieren die aan de bovenkant van de laadruimte bevestigd zijn. Hierdoor gaat de vijfde deur bijna verticaal omhoog, zodat de toegang tot de forse laadruimte, die ook is voorzien van een extra opbergvak onder de laadvloer, optimaal is.

De sportieve wagon heeft dezelfde wielbasis van 2.650 mm als de vijfdeurs hatchback ceeâd, die volledig productierijp zijn werelddebuut beleeft tijdens de Paris Motor Show en die in december van dit jaar leverbaar wordt.

Wanneer de ceeâd sporty wagon volgend jaar september leverbaar wordt, zullen kopers een ruime keuze hebben uit maar liefst vijf motorenopties, drie bekleding- en uitrustingsniveaus en twaalf carrosseriekleuren.

De introductie van de ceeâd familie (vijfdeurs, âsporty wagonâ en driedeurs âsporty hatchâ) markeert een belangrijk omslagpunt in de geschiedenis van Kia. Het zijn de eerste Kia-modellen ooit die in Europa zijn ontworpen en die in Europa zullen worden geproduceerd. Ze zullen tevens een kwaliteitsrevolutie ontketenen voor het merk.