Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Sterke bezetting bij NK bedrijven

Het Centraal Bureau voor de Statistiek organiseert in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaakbond op 30 september 2006 het Nederlands Schaakkampioenschap voor bedrijfsteams 2006. Aan dit toernooi zullen 26 teams deelnemen uit verschillende sectoren van overheid en bedrijfsleven.
Het toernooi vindt plaats bij de Voorburgse vestiging van het CBS aan de Prinses Beatrixlaan 428 te Voorburg. Voor een routebeschrijving zie hier.

Het toernooi wordt gespeeld als rapidtoernooi (viertallen, 7 ronden, 20 minuten per persoon per partij) en duurt van 10.00 uur tot ongeveer 17.30 uur. Om 15.00 uur houdt Internationaal Schaakgrootmeester en publicist Hans Ree een lezing over Schaken en Statistiek.

Het toernooi is sterk bezet. Onder de deelnemers bevinden zich twee Grootmeesters (Dennis de Vreugt en de Engelsman Matthew Sadler) en twee Internationale Meesters (Mark van der Werf en Frans Kuijpers). Ook enkele sterke dames (Maartje de Jonge, Rieke van Run en Yvette Nagel-Seirawan) zijn van de partij.

Naar gemiddelde rating gemeten zijn de sterkste teams regerend kampioen Sogeti (met de beide grootmeesters), TNO 1 en TNT. Ook Belastingdienst/ICT, Defensie 1, PGGM, TU Delft en Philips zouden zich in de strijd om de prijzen kunnen gaan mengen. En de overige teams achten zich ook niet bij voorbaat kansloos.

---