Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2006
Tweede Oldtimerbeurs Bleiswijk met auto's én klassieke motoren en brommers

BLEISWIJK - 'Bleiswijk krijgt eigen oldtimerbeurs' kopten de kranten vorig jaar in de wijde omgeving van deze Zuid-Hollandse plaats. Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober beleeft het evenement zijn tweede editie in het FloraHolland-veilingcomplex, dit keer niet alleen met automobielen maar ook met motoren en bromfietsen.

De echte oldtimerbezitter weet dat als hij volgend seizoen weer onbezorgd over 's Heren wegen wil toeren, de winterperiode gebruikt moet worden voor de broodnodige onderhoudswerkzaamheden. Sleutelaars die een onderdeel aan hun pronkjuweel moeten vervangen, kunnen er bijna honderd procent van verzekerd zijn de cilinderkop, spruitstuk, koplamp, brandstofpomp of uitlaat in Bleiswijk te zullen vinden.

Ook compleet gerestaureerde modellen in diverse prijsklassen staan in de bloemenveiling op een nieuwe eigenaar te wachten. Hetzelfde geldt voor exemplaren waarop de liefhebber zich nog vele uurtjes heerlijk kan uitleven. Er wordt op de beurs een ruim aantal auto's aangevoerd. Voor de modellen van merken als Triumph, MG, Jaguar, Mercedes, Volvo, Volkswagen, Renault, Citroën, Lincoln heeft de organisatie een prima stek gereserveerd.

Dit keer worden ook gemotoriseerde tweewielers aangevoerd. De klassieke motorfiets was begin jaren negentig nog maar bij een zeer select publiek in beeld. Tegenwoordig is ook de tweewieler uit vervlogen tijden razend populair. Hierbij moet wel worden aangetekend dat het publiek begin oktober niet alleen massaal voor de "zware jongens" van merken als Harley, Indian, BSA, Norton, BMW of Moto Guzzi naar Bleiswijk komt. Sinds enkele jaren mag ook de klassieke brommer zich op een groeiende belangstelling verheugen. Beursmanager Theo van Delft stelt dat de bromfiets nog altijd aan populariteit wint. "Het leuke van de brommermarkt is dat hier nog de echte doorgewinterde sleutelaars op af komen. Handelaren struinen stad en land af naar Puchjes, Tomossen, DKW's, NSU's en MV Agusta's. De meeste oudjes komen bij wijze van spreken rechtstreeks onder het stro vandaan. Er worden ook wel compleet gerestaureerde modellen aangevoerd, maar wie daarin geïnteresseerd moet op zaterdagochtend al vroeg aan de poort staan, want de belangstelling is groot." De beurs is gesplist in een auto, motoren en brommerafdeling. Deze opdeling heeft als voordeel dat iemand die op zoek is naar een voetpookje voor de versnelling van zijn Puchje niet alle stands hoeft af te stropen.

De oldtimerbeurs in Bleiswijk verdiende vorig jaar zondermeer het predikaat 'gezellig'. Reden waarom de happening ook straks ongetwijfeld weer veel bezoekers zal trekken die gewoon zin hebben in een gezellig dagje uit.

De Internationale Oldtimerbeurs voor automobielen, motoren en bromfietsen in FloraHolland is op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2006 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers betalen voor een entreebewijs 10 euro, kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang. Het parkeren is gratis. FloraHolland Bleiswijk is gelegen aan de Klappolder 130, 2665 LP Bleiswijk.