Gemeente Zwolle

Koningin aanwezig bij officiële opening Theater De Spiegel


Datum uitgave: 19-09-2006
'Grande finale' op 30 september 2006

Het is officieel bekendgemaakt: Koningin Beatrix is aanwezig op de officiële opening van Theater De Spiegel op 30 september a.s. Het geeft de openingsmaand van het bijzondere theater dat Zwolle rijk is een gouden randje. De officiële opening is het sluitstuk van een drukke maand. Na het openingsweekend 'Gebroken Glas' is er massaal gebruik gemaakt van het kennismaken voor ¤ 10,=.

Ook de animo voor de rondleidingen 'Grand Tour' tijdens het weekend van 9 en 10 september was enorm en de reacties erg positief. Dit krijgt dan ook zeker een vervolg. Meer informatie hierover verschijnt binnenkort op de site: www.odeondespiegel.nl. Ook het Open Huis met de 40 koren en ensembles waren drukbezocht. Een uitgelezen kans om een kort of lang kijkje binnen te nemen en voor de koren een groot publiek!

'Manon'
Nu wordt er hard gewerkt om alle bouwkundige puntjes af te werken. En natuurlijk om de diverse aandachtspunten die u heeft doorgegeven - waar mogelijk - door te voeren. Het moet 'af' zijn op 30 september. Daarnaast wordt er hard gerepeteerd voor de voorstelling van 30 september. De voorstelling op deze bijzondere avond is tevens de landelijke première van de opera 'Manon' van Jules Massenet. Deze opera wordt uitgevoerd door de Nationale Reisopera en begeleid door het Orkest van het Oosten. Deze avond is voor genodigden, maar niet gevreesd, ook ú kunt genieten van deze prachtige opera. Op zondag 15 oktober 2006 om 14.30 uur wordt Manon wederom uitgevoerd. Hiervoor zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Op 24 september krijgt Odeon de spotlights op zich. Dan is het eerste deel van de verbouwing afgerond en houdt het Open Huis. Hiervoor is een 'Jazzy'opzet gekozen. Jandino (stand-up comedy), Wouter Hamel en de jazz big band 'The New Cool Collective' treden op. Daarnaast is Odeon het toneel voor de opnames van een clip, waarvan de baten ten goede komen aan Unicef. Ook Sipke Jan Bousema (presentator van o.a. De Museumbende én ambassadeur van Unicef) maakt hiervoor zijn opwachting. De toegang is tussen 14.00 en 17.00 uur gratis.

Bron: afdeling Communicaite