Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***
Frankfurt / Offenbach meets Amsterdam
ZiNK! op de Stubnitz, 30-09-2006, Amsterdam

Vier Amsterdamse DJs nodigen tijdens het feest ZiNK! op 30 september vier DJs uit Frankfurt / Offenbach uit om de geweldige oost-duitse vissersboot de

MS Stubnitz de hele nacht te laten rocken met een mix van techno, electro, minimal en techhouse.

Noem de plaatsnaam Offenbach en bij iedere echte liefhebber van elektronische muziek als techno, minimal, en electro gaat het hart sneller kloppen. Hier bevindt zich namelijk de Robert Johnson, de meest beruchte underground club van Europa die vernoemd is naar de legendarische blues performer die in 1934 op 27 jarige leeftijd vergiftigd werd en overleed.

Vrijwel aan Offenbach ligt de veel grotere plaats Frankfurt, waar in de Cocoon Club van Sven Väth en de U60311 week in week uit de grootste DJs draaien die op hun beurt weer naar afterparties gaan in de Vinyl Bar. 4 uur rijden hier vandaan ligt Amsterdam. En aangemeerd op het NDSM terrein in Amsterdam is nu de MS. Stubnitz, een oude Oost-Duitse vissersboot verbouwd tot een uniek rondtrekkend kunst en cultuur platform dat zich met twee zalen en een waanzinnige underground uitstraling uitstekend leent voor een goed feest.

Daarom nodigen vier Amsterdamse DJs/producers uit Frankfurt en Offenbach uit om op 30 September de Stubnitz tot in de vroege uurtjes een waar walhalla voor elektronische muziek te maken. Esther Allures is altijd een graag geziene DJ in de Nederlandse clubs zoals club 11 en Studio 80, net als Lupe die met zijn eigen feestje UNK iedere maand club 8 op z'n kop zet. Eva Maria kent iedereen inmiddels wel van de geweldige PUTSCH feesten op het NDSM terrein, en Flow is bekend als organisator van de underground feestjes Palingkraam en als mede-eigenaar van evenementen en productiebedrijf Flowing.

DadaBLEEP is bekend vanwege zijn mooie releases op Trapez en LoFi-stereo, en de broers treden regelmatig op als DJ en live act in de Robert Johnson en Cocoon club. Eén van de resident DJs in de Robert Johnson is Dave Vega. Keer op keer weet hij de club op zijn kop te zetten met zijn mix van house, electro, minimal en techno. Hiernaast draait hij regelmatig in de betere clubs van Europa. De zeer getalenteerde producer van de betere minimal CB Funk heeft al een aantal platen uitgebracht op het Balkon en Punkt Music label die door DJs als Ricardo Villalobos en Richie Hawtin werden grijs gedraaid. Hij zal voor het eerst in Nederland optreden met een geweldige liveset. Peter Eilmes (ook bekend als Platten Peter) is programmeur van de Vinyl bar in Frankfurt, en organiseert grote feesten in de betere clubs van Duitsland. Dit is alweer de vijfde keer dat hij in Nederland draait. De eerste keer was 1 jaar geleden tijdens een klein illegaal feestje in een kelder, de laatste keer was tijdens Mystery Land. Dit om maar even aan te geven hoe hard het gaat met deze jongen.

Line up:

Area 1 - the Robert Johnson
dadaBLEEP (LoFi Stereo / Trapez / Cocoon club)
Dave Vega (Playhouse / Robert Johnson)
Esther Allures (11, Studio 80 / Club 13 Barcelona) Lupe (Unk / Fashionradio)

Area 2 - the Muddy Waters
Peter Eilmes aka Platten Peter (U60311 / Vinyl Bar / feierwire) Eva Maria (Putsch)
Flow (Flowing / Palingkraam)
CB Funk live (Punkt Music / Balkon)

ZiNK!
30 september 2006
Locatie: de MS. Stubnitz boot, NDSM terrein, Amsterdam Tijd: 23:00 - 07:00
Kaartverkoop aan de deur, 10 euro

Websites:
www.stubnitz.com
www.punktmusic.de
www.petereilmes.com
www.feierwire.de
www.robert-johnson.de
www.lofi-stereo.de
www.cocoonclub.net

www.djlupe.com

www.djesther.com

www.flowsplace.com
www.flowing.nl

Op bovenstaande websites is meer informatie te vinden. Bijgevoegd zijn een kaartje met de locatie van de Stubnitz, en de flyer van Zink.

Ook kunt u contact opnemen met:
Floris van Onna
Flowing Productions
floris@flowing.nl


---- --