Gemeente Utrecht

30 september

Huurevenement Leidsche Rijn; presentatie van 450 vrije sector huurwoningen door Amvest en BPF Bouwinvest

Zaterdag 30 september vindt van 11.00 - 15.00 uur het Huurevenement Leidsche Rijn plaats.

Amvest en BPF Bouwinvest presenteren deze dag 450 vrije sector huurwoningen in het Informatiecentrum Leidsche Rijn. De woningen die worden aangeboden zijn gelegen in de deelgebieden Terwijde, Vleuterweide en Parkwijk en kennen huurprijzen vanaf ¤ 750,- tot ¤ 1.300,- per maand.

Tijdens het huurevenement wordt een gevarieerd aanbod van zowel appartementen als eengezinswoningen gepresenteerd, uitsluitend in de vrije sector huur. Sociale huurwoningen worden niet op het Huurevenement aangeboden, maar wijst Woningnet toe.

In Leidsche Rijn, het nieuwe stadsdeel aan de westkant van Utrecht, worden tot 2015 in totaal 30.000 woningen gebouwd. Inmiddels zijn er circa 12.000 bewoond, waardoor de wijk al volop leeft. Er zijn scholen, kinderdagverblijven, zorgclusters, speeltuinen, zeven parken, een theater, twee restaurants, twee winkelcentra, vier frequent rijdende buslijnen en twee NS-stations.

Model- en kijkwoningen opengesteld

Op het Huurevenement kunnen bezoekers informatie op doen over het huren in de vrije sector. Medewerkers van BPF Bouwinvest, Amvest en de verhurende makelaars verstrekken belangstellenden huuradvies op maat. Het huurevenement is erop gericht om bezoekers te informeren over de voordelen van huren. Zo hebben huurders geen hoge investeringen, geen kapitaalverlies als de huizenmarkt inzakt en hoeven ze geen geld te reserveren voor onderhoud. Tijdens het huurevenement zijn diverse model- en kijkwoningen opengesteld voor bezichtiging.

Voor meer informatie over het Huurevenement kunt u kijken op www.leidscherijn.nl/woningaanbod of www.wijhurenlekker.nl

Noot voor de media:

Voor meer informatie over het Huurevenement kunt u terecht bij Amvest, Marlies Vocking,

tel. (020) 430 13 27 of BPF Bouwinvest, Ines van Steenbergen tel. (020) 583 16 62

Voor informatie over Leidsche Rijn kunt u terecht bij Ingeborg Bekker, afdeling communicatie, Projectbureau Leidsche Rijn, tel. (030) 286 7005.