Gemeente Spijkenisse


Vrijwilligers wijkcentra een dag op stap: wethouder steekt handen uit de mouwen in wijkcentrum De Akkers

21 september 2006

150 Vrijwilligers van de wijkcentra en wijkgroepen in Spijkenisse worden op zaterdag 30 september door de gemeente Spijkenisse in het zonnetje gezet, als dank voor hun inzet het afgelopen jaar.

Om 8.30 uur 's morgens vertrekken ze vanaf wijkcentrum De Akkers met bussen voor een gezellige, sportieve dag naar Baarle-Nassau. Daar worden allerlei leuke activiteiten voor hun georganiseerd en is er ter afsluiting een diner. Wethouder Marjolijne Lewis neemt die dag zo goed mogelijk de taken over in wijkcentrum De Akkers. Van 8.30 uur tot 18.00 uur ontvangt ze de bezoekers van het wijkcentrum en staat ze achter de bar. Lewis wordt hierbij geassisteerd door het hoofd van de afdeling Onderwijs en Welzijn.

`We hebben veel te danken aan de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de wijken en onze stad. Zij zorgen er voor dat de wijkcentra in Spijkenisse goed kunnen functioneren en leveren een belangrijke bijdrage aan wijkgroepen en het verenigingsleven in Spijkenisse. Daarom verdienen ze het om een dag flink in het zonnetje gezet te worden', aldus Marjolijne Lewis. De wijkcentra zijn op deze dag overigens allemaal open, ook weer dankzij vrijwilligers.