Bartiméus


Sonneheerdt in Dordrecht

Opening Bartiméus Sonneheerdt in Dordrecht

Mensen die problemen hebben met zien kunnen nu ook terecht in Dordrecht. Bartiméus Sonneheerdt opent op 30 september om 14.00 een nieuwe vestiging in Dordrecht. De organisatie voor mensen die slechtziend of blind zijn ondersteunt zowel mensen bij wie een bril niet meer helpt, als ook professionals die vaak te maken krijgen met mensen die slechter gaan zien. De opening valt samen met de Op en Top Fair van Opmaat in gebouw het Palet waardoor er de hele dag van alles is te zien en te beleven op het gebied van gezondheidszorg voor alle leeftijden.

Bartimeus Sonneheerdt is er voor iedereen die problemen heeft met zien. Van peuterdagbehandeling tot een training koken met de magnetron of een inloopspreekuur waar men diverse hulpmiddelen kan uitproberen. Ook op 30 september staat Bartiméus Sonneheerdt in het Palet van 10.00 tot 16.00 uur voor iedereen klaar met spelmateriaal, hulpmiddelen en informatie over arbeid, zorg, onderwijs en dienstverlening aan mensen met een visuele beperking. Voor ziende mensen is het mogelijk om zelf te ervaren hoe het is om slecht of niet te zien en met een stok te lopen. Extra aandacht is er voor professionals die werken in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Wanneer zij signalen van slechtziendheid eerder herkennen, kunnen cliënten beter worden begrepen en begeleid.

Succesverhalen
Dat een visuele beperking geen belemmering hoeft te zijn voor succes, bewijst Bas Barendregt. Bas is slechtziend en oud cliënt van Bartiméus Sonneheerdt. Hij demonstreert op deze dag zijn product Orion, een soort kerktelefoon. Ook stoel- en sportmasseur Han Husaarts is slechtziend. Iedereen die toe is aan wat ontspanning kan terecht bij Han voor een stoelmassage.

Officiële opening
Om 14.00 uur zal Tobias Witteveen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bartiméus Sonneheerdt, samen met directeur Marlies Raemaekers en cliënt Agnes de Joode, de nieuwe vestiging officieel openen. De nieuwe vestiging is gelegen aan Dudokplein 215 in Dordrecht (wijk Stadspolders). Met deze nieuwe vestiging in Dordrecht heeft Bartiméus Sonneheerdt meer dan tien vestigingen in Nederland. Voor een overzicht van alle vestigingen en de daarbij behorende routebeschrijvingen kunt u
www.bartimeus.nl/adressen
raadplegen.

Ook kunt u contact opnemen met (030) 698 23 69 of met Fleur Kusters (persvoorlichter)
T (0343) 52 68 81/ M 06 26 668 668

Achtergrondinformatie over Bartiméus Sonneheerdt Bartiméus Sonneheerdt ondersteunt slechtziende en blinde mensen op het gebied van leven, wonen, leren en werken. Dit strekt zich ook uit tot iedereen die vragen heeft over blind of slechtziend zijn. Daarnaast willen wij kennis over en ervaring met (werken met) mensen met een visuele beperking uitdragen, vastleggen en verspreiden. Wij zetten onze expertise ook in andere landen in.

Bartiméus Sonneheerdt in cijfers
Bijna 4.200 mensen maken ieder jaar voor korte of langere tijd gebruik van diensten als ambulante begeleiding, advies, cursussen en hulpmiddelen.
Zon 650 mensen maken gebruik van onze woonvormen. Ongeveer 1.000 leerlingen worden op hun reguliere school begeleid of volgen bij ons (speciaal) lager of voorgezet onderwijs of een beroepsopleiding.
Circa 1.000 cliënten zijn in dienst bij onze werkplaatsen of in traject bij onderzoek & reïntegratie.
Stichting Bartiméus Sonneheerdt is op 1 januari 2006 ontstaan uit een fusie tussen Bartiméus en Sonneheerdt.

Bartiméus Sonneheerdt
Driebergsestraatweg 44
Postbus 340 3940 AH Doorn

(PERSBERICHT Doorn, 20 september 2006).

Downloads op deze pagina:

Document: Dordrecht route.doc