Ingezonden persbericht



* Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
* ...een luchtvaartweekend voor iedereen...: Modelbouw- en modelvliegsportweekend bij Aviodrome!

Lelystad, 22 september 2006 - Vliegen met modellen, modelvliegtuigen bouwen en de gebouwde modellen vol trots laten zien; daar draait het om in het weekend van 30 september en 1 oktober in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Diverse modelbouwverenigingen zullen dan bij de Aviodrome op de luchthaven Lelystad spectaculaire vliegdemonstraties geven.

Kinderen doen mee! Overal in het Luchtvaart-Themapark Aviodrome zullen allerlei aspecten van de modelbouw te zien zijn. Er zullen informatie- en voorlichtingsstands aanwezig zijn, waar modelbouwverenigingen aan de hand van videopresentaties en demonstraties laten zien wat modelbouw allemaal inhoudt. Kinderen krijgen dit weekend zelf de kans om onder professionele begeleiding plastic en houten vliegtuigmodellen te bouwen. Deze mogen ze vanzelfsprekend ook mee naar huis nemen.

Demonstraties

De demonstraties die gegeven worden zijn onder andere 'indoor' vliegdemonstraties, waarbij gevlogen wordt met diverse modellen. Helikopters en vliegtuigen, soms met een gewicht van slechts enkele grammen, zullen radiobestuurd rond de hoofden van de bezoekers cirkelen. Natuurlijk zullen er ook veel niet-vliegende schaalmodellen van plastic, hout en karton te zien zijn. Op het buitenterrein van het themapark worden demonstraties met 'lijnbestuurde vliegtuigen' gegeven. Lijnbestuurde vliegtuigmodellen zijn gemotoriseerde en bestuurde vliegtuigjes die vliegen rond een cirkel waarin de 'piloot' staat. Ook bij deze demonstraties krijgen kinderen de kans zelf 'modelpiloot' te worden, door vanuit de cirkel zelf een lijnbestuurd vliegtuig te besturen. Vanzelfsprekend gebeurt dit allemaal met de hulp van ervaren begeleiders.

Meer informatie

Meer informatie over het modelbouwweekend en het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl of is te verkrijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76 (25 ct. p. min.) of per e-mail via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort Hoofd PR en voorlichting Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome Adres: Pelikaanweg 50 8218 PG Luchthaven Lelystad Telefoon: 0320 - 289 858 Fax: 0320 - 289 841 E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl

E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl