Gemeente Arnhem

Banen- en Stagefestival in stadhuis
Banen- en Stagefestival helpt werkzoekenden aan het werk

Op zaterdag 30 september vindt voor de tweede keer het Banen- en Stagefestival plaats in het stadhuis van Arnhem. Het festival biedt werkzoekenden de gelegenheid om kennis te maken met werkgevers. Er worden reguliere vacatures, maar ook leerwerkplekken en stageplaatsen gepresenteerd. Daarnaast worden er tijdens de dag uiteenlopende activiteiten georganiseerd.

Om 10.00 uur wordt het festival op ludieke wijze geopend. Daarna gaat in het stadhuis de banenmarkt van start. Daar zijn rond de 50 werkgevers, uitzendbureaus en scholingscentra aanwezig die hun vacatures en diensten presenteren. Gedurende de dag worden diverse workshops aangeboden, onder meer over solliciteren, het starten van een eigen bedrijf en het testen van kennis en vaardigheden (uw competenties). Om 13.00 uur staat er een debat gepland, waarbij werkgevers en brancheorganisaties met elkaar in gesprek gaan over het thema moeilijk vervulbare vacatures. Door de dag heen zijn verschillende artiesten aanwezig om het festival te voorzien van entertainment. Om 15.00 uur wordt de dag op officiële wijze afgesloten.

Speeddate
Een nieuw onderdeel binnen het Banen- en Stagefestival is het zogenaamde speeddating. Dit zijn korte kennismakingsgesprekken tussen werkzoekenden en werkgevers. De gesprekken vinden gedurende de gehele dag plaats en kunnen een sollicitatiegesprek tot gevolg hebben.

2e Kans Beroepsonderwijs
De gemeente Arnhem heeft in het kader van het project 2e Kans Beroepsonderwijs de ambitie uitgesproken 500 werkloze jongeren aan een leerbaan te willen helpen. Daarmee kunnen de jongeren een MBO-diploma halen en werkervaring opdoen. Met als gevolg een grotere kans op werk. Daar tegenover staat dat de werkgevers, die jongeren op een leerbaan aannemen, aanspraak kunnen maken op verschillende financiële regelingen.

Bustour
Om extra aandacht te vragen voor het Banen- en Stagefestival wordt op de vrijdag voorafgaande aan het festival een bustour langs verschillende bedrijventerreinen in Arnhem en omgeving georganiseerd. Inzet is om het binnenhalen van vacatures en stageplaatsen een aanvullende impuls te geven. Ook wethouder mevrouw H.J. Weeda, van de gemeente Arnhem, rijdt mee en zal haar steentje bijdragen.

Gebundelde krachten
Het Banen- en Stagefestival wordt georganiseerd door de partijen die zich inzetten voor een gezonde arbeidsmarkt en werkzaam zijn op het gebied van werk, inkomen en scholing.
De gemeente Arnhem, Kamer van Koophandel Centraal-Gelderland, CWI, UWV, ROC A12, ROC Rijn-IIssel, Taskforce Jeugdwerkloosheid, FNV, MKB Oost-Nederland en VNO-NCW verwelkomen u 30 september graag op het Banen- en Stagefestival.

OneStat.com Web Analytics