Gemeente Apeldoorn

Open dag Het Portaal

Zaterdag 30 september, 10 uur tot 15 uur

Op zaterdag 30 september van 10 tot 15 uur organiseren de bewoners van Het Portaal een open dag. Het Portaal is een verzamelgebouw waar Apeldoorners informatie kunnen krijgen over wonen, welzijn en zorg. Bezoekers van de open dag kunnen zich in de watten laten leggen bij een masseur, maar ook hun rolstoel of scootmobiel laten repareren, een gratis oogmeting doen, hun bloedsuiker laten testen of advies vragen aan een diëtiste.

In en om het gebouw aan de Deventerstraat 43 staan op 30 september stands van Het Zorgloket van de gemeente Apeldoorn, Agis, de Kap, de GGD, Alert, MEE Veluwe, de RIBW Oost Veluwe, de Geheugenwinkel, de thuiszorgorganisaties, de Zorgwinkel, de ZWW-raad, het platform gehandicapten, Woonkeus stedendriehoek en Wisselwerk.

Tussen 12 en 13 uur hijst wethouder Paul Blokhuis symbolisch de vlag voor Het Portaal.

Daarnaast is er veel te doen op de open dag. Harting Bank repareert samen met Het Zorgloket kleine mankementen aan scootmobielen en rolstoelen. Ook zijn er demonstraties over de hulpmiddelen die bij het Zorgloket zijn te krijgen. Zorgverzekeraar Agis is net verhuisd naar Het Portaal en viert dat met massages, bloedsuikertests, een diëtiste en oogmetingen. Theater Flats verzorgt de hele dag straattheater. Voor kinderen is er ijs.
Over Het Portaal
In Het Portaal zijn sinds vorig jaar allerlei organisaties gevestigd om Apeldoorners alles te kunnen vertellen over zorg, wonen en welzijn. Dat is ook iets wat de gemeente met de komst van de Wmo verplicht is om te doen. Het Portaal moet uitgroeien tot een informatie- en adviesloket waar Apeldoorners terecht kunnen met al hun vragen.

Het Portaal, Deventerstraat 43, 7311 LV Apeldoorn, www.portaalapeldoorn.nl

Voor het laatst bijgewerkt op: 22-sep-2006 01:48