Gemeente Heerlen

NAJAAR IN DE STADSGALERIJ HEERLEN

van 30 september t/m 30 november

Twintig jaar Stadsgalerij: VAN APPEL TOT ZANDVLIET

De Stadsgalerij bestaat twintig jaar en zet daarom de eigen collectie in de schijnwerpers. In de tentoonstelling is werk te zien van uiteenlopende kunstenaars als Karel Appel, Philip Akkerman, Emo Verkerk, Vanessa Jane Phaff, Machiel van Soest, Robert Zandvliet en vele anderen. Samen een interessante doorsnede van de Nederlandse schilderkunst na 1945.

Twintig jaar Stadsgalerij: LIMBURG IN DE COLLECTIE

Als Limburgs museum heeft de Stadsgalerij extra oog voor kunstenaars die in de regio actief zijn of waren, zoals Pieter Defesche, Pierre van Soest, Aline Thomassen, Jaap de Graaf, Robbert-Jan Gijzen en Paul Drissen. Hun werk is in de tentoonstelling te zien in de bredere context van de hedendaagse schilderkunst.

26 augustus t/m 22 oktober

MUSEUM OP STRAAT

Dit project, met als grondslag de grensgevoelige kunstvorm Street-art, ontwikkelt zich in de loop van twee maanden in de vitrine van het Glaspaleis. De vier deelnemende kunstenaars, Dave de Leeuw (NL), Florent Petrisot (BE), Pierre Galic (DE) en Sebastiaan Karbowiak (DE), komen oorspronkelijk uit de Street-art en graffiti, maar zijn inmiddels in bredere zin als kunstenaars actief. Zij kennen elkaar van de kunstacademie in Maastricht en werken regelmatig samen. Dag en nacht te zien aan de voorzijde van het Glaspaleis.

Openingstijden: ma gesloten, di t/m vrij 11-17 uur, do 11-20 uur, za/zo/feestdagen van 13-17 uur gehuisvest in het Glaspaleis, niveau -1
Bongerd 18 Heerlen
t. 045 - 577 22 10
f. 045 - 577 22 90
e. stadsgalerij@heerlen.nl www.stadsgalerijheerlen.nl