Nederlandse Spoorwegen Amsterdam, 25 september 2006

Aanpassing weekenddienstregeling Amsterdam RAI - Schiphol
Werkzaamheden ProRail voor tweede eilandperron Amsterdam Zuid WTC

Tussen Amsterdam RAI en Schiphol rijden bussen in plaats van treinen

ProRail werkt vanaf zaterdag 30 september tot en met zaterdag 9 december ieder weekend aan het spoor tussen de stations Amsterdam RAI en Schiphol. De werkzaamheden houden verband met de aanleg van een tweede eilandperron. Op dit traject rijdt NS voor reizigers bussen in plaats van treinen. Treinen uit Flevoland en Amersfoort rijden om via Amsterdam Centraal naar Schiphol. Reizigers zijn 15-30 miniuten langer onderweg. Ter compensatie biedt NS in deze periode extra service aan de reizigers.

Werkzaamheden
Tijdens de weekenden worden door ProRail wissels vervangen, vinden bovenleidingwerkzaamheden plaats, worden sporen vernieuwd en aangesloten en wordt gewerkt aan de beveiligingssystemen. Met ingang van 10 december, de nieuwe dienstregeling van NS, heeft Amsterdam Zuid WTC een extra perron in gebruik om het groeiende aantal reizigers en de aanpassingen in de nieuwe dienstregeling te faciliteren.

Reisadviezen
Treinen uit de richting Amersfoort en Flevoland rijden rechtstreeks via Amsterdam Centraal naar Schiphol.
Reizigers uit de richting Utrecht stappen voor Schiphol over op Amsterdam Centraal. Reizigers vanaf Amsterdam RAI en Amsterdam Zuid WTC maken gebruik van de pendelbus naar Schiphol.

Extra service aan reiziger
Tijdens deze werkzaamheden zet NS extra servicemiddelen in: zoals een kruierdienst op Amsterdam Zuid WTC, gastheren op de pendelbussen, in de trein gratis koffie/thee of een boekje met aanbiedingen. NS deelt op de grote relevante stations in Nederland folders uit om iedereen zo goed mogelijk te voorzien van informatie.

Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op www.ns.nl, teletekstpagina 752. Een reisadvies op maat wordt gegeven via 0900 - 9292 ( 0,70 per minuut). Noot aan de redactie
Meer informatie: Carola Belderbos, NS persvoorlichting 088 ­ 6711439 of 06 ­ 4726 8397.

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum 25 september 2006
Pagina 2/2

NS
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland en verzorgt dagelijks het vervoer van bijna 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 371 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Bijna 25.000 NS medewerkers verzorgen de dienstverlening aan de klanten.


---- --