Lijst Pim Fortuyn


LIJST PIM FORTUYN

PERSBERICHT

Den Haag, 25 september 2006

Olaf Stuger (37) wordt op 30 september aan de Algemene Ledenvergadering van de Lijst Pim Fortuyn voorgedragen als lijsttrekker. Dit is vandaag op een persconferentie in de Pim Fortuynzaal bekendgemaakt door partijvoorzitter prof. dr. Bert Snel en fractievoorzitter Mat Herben. De gemeenschappelijke voordracht betekent dat Herben zich terugtrekt als kandidaat-lijsttrekker. Herben wordt 'running mate'.

In juli was Herben na een ledenraadpleging gekozen tot politiek leider. Hij blijft deze rol op verzoek van Olaf Stuger nog enige weken vervullen, zodat Stuger de gelegenheid krijgt zich in te werken in de lopende politieke dossiers. De voorbereidingen voor de verkiezingscampagne, die begint op 1 november, worden geleid door Olaf Stuger.

Fractievoorzitter Herben zei verheugd te zijn over de bereidheid van Stuger de zware taak van lijsttrekker op zich te nemen. "Olaf Stuger beantwoordt aan de profielschets die door de partij is opgesteld: een energieke, jeugdige lijsttrekker die voor vernieuwende impulsen kan zorgen, niet verzuurd of verbitterd achterom kijkend, maar de blik op de toekomst gericht. Olaf is intellectueel en fysiek in staat de uitdaging aan te gaan."

.......................................
OLAF STUGER

Olaf Stuger is geboren in Driebergen Rijsenburg op 3 mei 1969, momenteel woonachtig in Bussum. Olaf woont samen met Katja en zij hebben drie kinderen, Koen (6), Kaatje (5) en Nynke (3).

Na afronding van zijn studie bestuurskunde aan de Rijks Universiteit van Leiden startte hij zijn loopbaan bij het ministerie van Justitie, waar hij zich bezig hield met het ontwerpen van beleids- en beheersinstrumenten.

Korte tijd later heeft hij de stap naar het bedrijfsleven gezet als consultant bij IBM. Evenals in zijn laatste functie bij LogicaCMG als salesmanager stond de vertaalslag van klantenwensen naar bedrijfscompetenties centraal. Deze 'klantgerichte benadering' lag tevens ten grondslag aan zijn groeiende belangstelling voor politiek en het gedachtegoed van Pim Fortuyn in het bijzonder.

In mei 2002 werd Stuger gekozen als Kamerlid voor de Lijst Pim Fortuyn en was woordvoerder voor de beleidsterreinen Economische Zaken en Justitie. Tijdens zijn kamerlidmaatschap tot januari 2003 heeft hij samen met zijn collega Eerdmans een wetsvoorstel minimumstraffen ingediend.

Naast zijn werk heeft Olaf Stuger belangstelling voor klassieke auto's, volgt graag het Nederlandse voetbal en is regelmatig te vinden op de Waddeneilanden.