Partij van de Arbeid


PvdA Voorlichting


Den Haag, 26 september 2006


PvdA congres in Rotterdam


Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober komt het congres van de Partij van de Arbeid bijeen in de Van Nelle Ontwerpfabriek, Van Nelleweg 1 in Rotterdam. Zaterdag openen de deuren om 12.00 uur en begint het congres om 13.00 uur met een welkomstwoord van de fractievoorzitter van de PvdA in Rotterdam, Peter van Heemst. De vaststelling van de kandidatenlijst en de speech van de voorzitter van de Tweede-Kamerfractie, Wouter Bos, vormen zondagmiddag het sluitstuk van het congres.


Het plenaire deel begint zaterdag om 13.00 uur. Tot aan de theepauze spreekt partijvoorzitter Michiel van Hulten de aanwezigen toe en discussiëren de congresgangers over het verkiezingsprogramma. Rond 16.00 uur wordt de discussie over het concept-verkiezingsprogramma vervolgd en aansluitend vastgesteld. Even voor 18.00 uur spreekt de voorzitter van de Jonge Socialisten, Peter Scheffer, het Congres toe.


Na de avondmaaltijd, rond 20.00 uur, kunnen de aanwezigen zich op de klanken van
DJ Git Hyper in het feestgedruis storten.


De tweede dag van het congres begint om 13.00 uur met een speech van Helle Thorning-Schmidt, de partijleider van de Deense sociaal-democraten. Na de actuele politiek, volgt de vaststelling van de kandidatenlijst. Met de speech van partijleider Wouter Bos wordt het congres om ongeveer 16.30 uur gesloten.


Tussen de bedrijven door is er een mogelijkheid de uitgebreide informatie- en ontmoetingsmarkt te bezoeken. Aan de informatiemarkt werken diverse maatschappelijke organisaties mee, zoals Stichting Natuur en Milieu, Stivoro, FNV, CNV en MYBODY. Verder vind je er de PvdA-winkel, het Multi Etnisch Vrouwennetwerk en informatie over de DOE MEE-campagne. Maar je kunt ook op de foto met kandidaat-Kamerleden.