Gemeente Amsterdam


Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam

Postbus 202 Directie Communicatie 1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl

Persbericht
Datum 26 september 2006Kenmerk 136

14e Gemeentedag voor Ouderen

Op zaterdag 30 september wordt voor de 14e keer de Gemeentedag voor Ouderen georganiseerd in de gangen van het Stadhuis en de Foyers van het Muziektheater. Marijke Vos, wethouder Zorg opent deze feestelijke dag om 11.30 uur.

Ruim 120 Amsterdamse instellingen en organisaties variërend van zorg, vrijwilligers, migranten tot cultuur en politiek presenteren zich op de Gemeentedag. Er zijn gemeentelijke diensten, maar ook senioren-organisaties, musea en andere culturele instellingen aanwezig, soms met leuke aanbiedingen of interessante kortingen. In de Boekmanzaal staan 30 simpele computers klaar, waar zowel individueel als klassikaal uitleg gegeven wordt over het gebruik van internet en de computer. Verder is er een lezing over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die op 1 januari 2007 wordt ingevoerd.

De Gemeentedag wordt opgefleurd met een afwisselend cultureel programma en shows, waarbij muziek uit alle delen van de wereld klinkt en ook Nederlandse muziek zal niet ontbreken. Eén van de hoogtepunten van de Gemeentedag is een multiculturele modeshow vanaf de trappen van het Muziektheater, waar ruim 60 personen aan mee doen. Voor sportievelingen is er `Bewegen voor Ouderen', schaken, sjoelen, handboogschieten en Nordic Walking. Liefhebbers kunnen een kijkje nemen in de vergaderkamer van het college van burgemeester en wethouders en de trouwzalen.

In de Koffiekamer Raad wordt een film vertoond over de eerste gastarbeiders in Nederland, met aansluitend een discussie met Nevin Özütok (Groen Links 2e kamer) en Fennna Ulichki (raadslid GroenLinks). In de Filmzaal laat het Amsterdams Historisch Museum doorlopend een film met oude levensliederen zien. Vanaf de steiger bij de Amstel kunnen bezoekers mee met een gratis rondvaart (ook voor rolstoelen) waarbij een Amsterdams gemeenteraadslid als gids fungeert.

Pb-136