Ingezonden persbericht


AANKONDIGING VOOR DE PERS

VO-RAAD VAN START

Op 30 september 2006 gaat de VO-raad van start. De VO-raad is de sectororganisatie voor het voortgezet onderwijs. Bijna 95% van alle besturen in het voortgezet onderwijs is lid van de VO-raad. De VO-raad kan daardoor als vertegenwoordiger van alle scholen effectief op ontwikkelingen inspelen en optreden als de vertegenwoordiger van het gehele voortgezet onderwijs. Dit alles in nauwe samenwerking met haar leden.

Door de komst van de VO-raad worden de bestuurskracht, communicatiemiddelen en diensten gebundeld van bestaande organisaties voor besturen en schoolmanagers in het voortgezet onderwijs. Het Werkgeversverbond Voortgezet Onderwijs (WVO) en Schoolmanagers_VO gaan op in de VO-raad en communiceren vanaf 30 september 2006 alleen nog maar onder de naam VO-raad.

Belangenbehartiging is een belangrijke kerntaak van de VO-raad. De VO-raad stelt samen met besturen en scholen een beleidsagenda op, overlegt van daaruit met andere brancheorganisaties binnen en buiten het onderwijs en wil invloed uitoefenen op de beleidsontwikkeling van minister en Kamer.

De VO-raad verricht zelf geen uitvoeringsactiviteiten. Sectorbrede projecten worden ondergebracht bij VO-project. VO-project wordt een zelfstandige stichting. De bestaande projecten Innovatie, Netwerkproject Onderbouwontwikkeling, pilot Meerdere Examenmomenten en Q5/kwaliteitszorg, krijgen een plek binnen VO-project en gaan op de vertrouwde wijze door.

Bij alle activiteiten van de projecten wordt intensief samengewerkt met VO-raad en andersom. Op deze wijze trachten we een optimale synergie te bereiken waarmee we het VO-veld optimaal van actuele informatie en ontwikkelingen kunnen voorzien.

/////////////////// EINDE BERICHT ///////////////////////////////

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht