Ingezonden persbericht


Provincie Gelderland schenkt 10.000 euro aan het beste voorstel om mensen bij de Veluwe te betrekken; bezoekers Veluwemanifestatie (30 sept.) kunnen ideeën indienen

De Gelderse Milieufederatie en de Vrienden van de Veluwe organiseren op zaterdag 30 september de Veluwemanifestatie op Landgoed Schovenhorst in Putten, een uniek evenement om bewoners en bezoekers te betrekken bij de Veluwe en het Veluwebeleid. Dit gebeurt met debatten, presentaties, een markt, tentoonstellingen, fotowedstrijd, muziek, prijzen en activiteiten voor jong en oud. Maar ook met een prijsvraag waar Veluwenaren met ideeën over burgerparticipatie aan mee kunnen doen.

Met de Veluwemanifestatie wil de organisatie de bezoekers en Nederland laten ervaren dat de Veluwe van onschatbare waarde is. Dus...kruip in de huid van een heikneuter, spring over Veluwse hekken, speur als een zwijn of ga terug in de ijstijd! Maak een zandsculptuur van uw favoriete Veluwedier of schilder uw Veluwegevoel. Ontdek de Verborgen Veluwe in de foto's van Ruben Smit (BBC Wildlife Photographer 2005), kies de winnaar van de Stentor fotowedstrijd Veluwegevoel en geniet van streekproducten op de Veluwemarkt. Als klap op de vuurpijl stelt Commissaris van de Koningin Cornielje een Aanmoedigingsprijs Veluwe beschikbaar van 10.000 euro voor een project dat bijdraagt aan het betrekken van burgers bij de Veluwe en het Veluwebeleid. De voorwaarden worden tijdens de manifestatie bekend gemaakt.

Ontdek het zelf
Om al inspiratie op te doen voor deze prijsvraag kunt u het Veluwegevoel zelf ervaren en ontdekken door 's ochtends vanaf 10.00 uur mee te doen aan de fiets- of wandeltochten die in samenwerking met Bureau Veluwe Ranger worden georganiseerd. s'Middags kunt u ervaren hoe vele honderden amateurfotografen hun Veluwegevoel op de gevoelige plaat hebben vastgelegd en krijgt u informatie wat de bewoners uit de dorpen Schaarsbergen, Hoenderloo, Elspeet, Vierhouten, Otterlo, Harskamp, Speuld, Emst, Loenen e.d. van de Veluwe en het Veluwebeleid vinden Aansluitend kunt u deelnemen aan een discussie over de (cultuurhistorische en economische) waarden van de Veluwe, want uw mening als bewoner of bezoeker van de Veluwe staat op deze dag centraal! Daarnaast kunt u kennismaken met de nieuwe vereniging Vrienden van de Veluwe, rondlopen over de Veluwemarkt en genieten van nog veel meer activiteiten. Uw speciale gastvrouw en gespreksleider op deze dag is Angelique Kruger, bekend van RTV Gelderland.

Kom naar dit wervelende evenement waar u de onschatbare waarde van de Veluwe, het grootste laagland natuurgebied in Noord West/Europa, kunt horen, zien en proeven! Toegang gratis.

De Veluwemanifestatie wordt gesteund door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Geldersch Landschap en Kasteelen en Provincie Gelderland.

Voor meer informatie of deelname aan de speciale Veluwetochten, kunt u contact opnemen met de Gelderse Milieufederatie in Arnhem op telefoonnummer (026) 352 37 40.

Voor meer informatie zoals het actuele programma kijkt u op www.geldersemilieufederatie.nl

Noot voor de redactie (