Verkeersveiligheid centraal bij Ridders van de Weg

Tvm verzekeringen

PERSUITNODIGING

Verkeerveiligheid centraal bij Ridders van de Wegmanifestatie.

HOOGEVEEN Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat zal zaterdag 30 september in Nijkerk het startsein geven van de verkeersveiligheidscampagne 'Blijf uit de buurt van de dode hoek'. Ze doet dit tijdens de manifestatie Ridders van de Weg, waar ze enige honderden vrachtwagenchauffeurs zal onderscheiden voor jarenlang schadevrij rijden.

Als immateriële beloning voor schadevrij rijden, reikt TVM vanaf 1966 met veel succes onderscheidingen met bijbehorende certificaten uit. Bij drie aaneengesloten jaren schadevrij rijden verdient de chauffeur brons, bij vijf jaar zilver, bij tien jaar goud en bij twintig jaar goud met diamant. De gouden en diamanten-Ridders zullen door de minister persoonlijk worden gehuldigd. In totaal zullen bijna 1000 Nederlandse vrachtwagenchauffeurs door TVM verzekeringen worden onderscheiden.

Met de dode hoek campagne onder jongeren tussen 11 en 17 jaar wil het ministerie aandacht vragen voor het voorkomen van vaak ernstige ongevallen met rechtsafslaand vrachtverkeer en (brom)fietsers die in de dode hoek van de chauffeur komen.

Programma Ridders van de Weg manifestatie in Nijkerk op 30 september 2006.

10.30 uur: Opening Ridders manifestatie door de heer T. van Herk, voorzitter Raad van Commissarissen TVM verzekeringen.
10.45-11.30 uur: Toespraak minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat en uitreiking onderscheidingen gouden en diamanten chauffeurs. Tijdens de toespraak is de presentatie van de campagne 'Blijf uit de buurt van de dode hoek'.
11.30-11.50 uur: Film Ridders van de Weg 2006.
11.50-12.00 uur: Toespraak door mevrouw H. Brouwer, plaatsvervangend hoofd Dienst Verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten.

De media zijn van harte welkom bij deze Ridders van de Weg-manifestatie. Na het officiële programma is er om 13.00 uur voor de bijna 1000 aanwezige vrachtwagenchauffeurs een speciale trainingsclinic met de TVM-schaatsploeg onder leiding van Gerard Kemkers.
Hierbij zijn ondermeer topschaatsers als Sven Kramer, Ireen Wust, Erben Wennemars, Carl Verheijen, Beorn Nijenhuis, Renate Groenewold, Wouter olde Heuvel, Jan Smeekes en Alexander Oltrop aanwezig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Stalenburg, hoofd pulic relations TVM verzekeringen. Hij is bereikbaar op 0651 343 596.