Ingezonden persbericht


Grootschalige test bewijst: Satyam biedt klanten gegarandeerde bedrijfscontinuïteit

Disaster Recovery Center in Singapore getest bij stroomuitval in India

Eindhoven, 29 september 2006 - IT-adviseur en -dienstverlener Satyam heeft een unieke internationale test uitgevoerd. Het simuleerde een nationale stroomuitval in India, om vanuit het Global Business Continuity and Disaster Recovery Center in Singapore de bedrijfssystemen te herstellen. Uit de test blijkt dat Satyam de bedrijfscontinuïteit van zijn klanten altijd kan garanderen en beschikt over een uitstekend herstelplan bij rampen. Tevens onderstreept de test de complexiteit van herstelprocessen bij een grootschalige ramp.

Op de ochtend van 25 september startte Satyam met de drie dagen durende oefening: de simulatie van een nationale ramp die de werkzaamheden van Satyam volledig ontregelde. Binnen afzienbare tijd was de controle hersteld door het Satyam Global Business Continuity and Disaster Recovery Center in Singapore. Bovendien waren binnen 24 uur meer dan 30 gespecialiseerde technisch ingenieurs uit Hyderabad in India in Singapore bezig met herstelwerkzaamheden. De Singaporese regering ondersteunde de oefening door 750 vooraf goedgekeurde werkvergunningen te verstrekken. Daarnaast kregen de overgevlogen technisch ingenieurs voorrang bij Singapore Airlines.

"Deze test bewijst dat Satyam de bedrijfscontinuïteit van zijn wereldwijde klanten hoog in het vaandel heeft staan", zegt B. Ramalinga Raju, voorzitter en oprichter van Satyam, die de oefening vanuit Singapore volgde. "Het garandeert dat de werkzaamheden van klanten nooit stil komen te liggen als gevolg van problemen bij Satyam. De strategische demonstratie wijst uit dat Singapore kan functioneren als wereldwijd hoofdkwartier buiten India. Dit onderstreept de belangrijke rol die dit land speelt binnen onze wereldwijde bedrijfsactiviteiten. Wij danken de Singaporese overheid voor de steun in de afgelopen jaren, die onze uitbreiding naar de republiek mogelijk heeft gemaakt."

Eenmaal aangekomen in Singapore, herstelde het technische team van Satyam de bedrijfswerkzaamheden door verbinding te maken met het klantennetwerk via een verbeterde bandbreedte. De ingenieurs repareerden ook de monitoringsfunctie van het netwerk, netwerkbeveiliging en applicatieservers. Bovendien herstelden ze de beschikbaarheid van de wereldwijde helpdesk, repliceerden ze belangrijke e-mailaccounts, zorgden ze dat transacties automatisch via de nieuwe server liepen en stelden ze bedrijfsgegevens beschikbaar.

Het Satyam Global Business Continuity and Disaster Recovery Center is de enige faciliteit buiten India, die goedgekeurd is door het Disaster Recovery Institute of Asia. Het zorgt ervoor dat alle gegevens van Hyderabad geback-upt zijn in Singapore en andersom. Opgeslagen data wordt om de vier uur gesynchroniseerd.

"Wij zijn zeer verheugd met de steun en proactieve deelname van de Singaporese regering aan de test", zegt Virender Aggerwal, vicepresident en directeur van Satyam. "Vooral de Economic Development Board heeft ons uitstekend geholpen. Wij verwachten dat veel backoffices van multinationals en internationale financiële instellingen in de toekomst naar Singapore verhuizen. Satyam wil hier graag van meeprofiteren."

Zuidoost-Azië zit economisch in de lift. Daarom richt Satyam zich op dit gebied in zijn wereldwijde groeiplan. Vooral Singapore is een belangrijke regio. Vanwege de goede infrastructuur, politieke en economische stabiliteit, en veiligheid is deze omgeving geschikt om er secundaire commando- en controlecentra op te zetten. Zo kan Satyam zijn diensten in noodgevallen gegarandeerd aan klanten blijven aanbieden.

Satyam
Satyam Computer Services (NYSE: SAY) is wereldwijd actief als IT-adviseur en -dienstverlener, en beschikt over een brede expertise om bedrijven te helpen bij de optimalisatie van hun processen. Hierdoor kunnen klanten van Satyam hun concurrenten voorblijven, ook bij sterk veranderende marktomstandigheden. Satyam telt zo'n 26.000 professionals die on-site, off site, offshore en near shore actief zijn. Het bedrijf biedt op maat gesneden IT-oplossingen voor bedrijven in verschillende sectoren. Satyam heeft met zijn inzichten en producten verschillende grootschalige technologische veranderingsprocessen uitgevoerd, die voldoen aan hoge internationale kwaliteitsstandaarden. De Satyam Development Centers in India, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Canada, Hongarije, Maleisië, Singapore, China, Japan en Australië bedienen 452 ondernemingen, waarvan er 155 behoren tot de Fortune Global 500 en de Fortune US 500. Satyam is actief in 53 landen op zes continenten, waaronder Nederland en België.

Ingezonden persbericht