KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

29-9-2006

WK Neil Pryde RS:X - Medalrace beslissnd voor goud, zilver of brons op WK Neil Pryde

Morgen worden de medailles van het wereldkampioenschap in de RS:X pas écht beslist in de medalrace. De tien besten van het klassement varen dan tegen elkaar en de verschillen zijn ongekend klein in de top van het klassement. De Nieuw-Zeelander en Casper Bouman doen aan
stuivertje verwisselen. Na elf gevaren races gaat nu de
nieuw-Zeelander aan kop met twee punten voorsprong op Casper Bouman., die op drie punten wordt gevolgd door de Pool Miarczynski. Omdat in de medalrace de punten dubbel tellen heeft Bouman voldoende aan een overwinning in de onderlinge confrontatie met Ashley en mag hij Miarczynski zelfs één plek voor zich dulden om de titel te pakken. De medalrace is ooit bedacht om de laatste wedstrijd van de serie spannend te maken; dat gaat morgen zeker lukken!

Vandaag werd de laatste fleetrace in gevaren. De 21 jarige Casper surfte deze wedstrijd een indrukwekkende inhaalrace. Op de start was hij net iets te laat met het aantrekken van zijn zeil, waardoor hij direct in de `vuile wind` van een aantal concurrenten belandde. Bouman moest zijn verlies nemen en overstag gaan om de vrije wind op te zoeken. Hierdoor belandde hij aan de minder favoriete linkerkant van de baan en moest bij de eerste boei tenminste 25 tegenstanders voor laten gaan. Inmiddels hadden zijn directe concurrenten, Ashley en Miarczynski al de leiding genomen en zouden die niet meer afstaan. Gedurende de rest van de race wist Casper `Comeback` Bouman zich nog knap naar voren te varen en hield zodoende de schade goed beperkt. Joeri van Dijk zakte één plekje in het klassement naar de vijfde plaats. Ook hij kwam maar moeizaam weg bij de start, maar surfte zich toch knap naar een 14e plaats, vlak achter zijn naaste concurrent en Europees kampioen Nick Dempsey. Dempsey bezet nu de vierde positie, op de voet gevolgd door Joeri van Dijk die gezien het grote verschil met nummer zes al zeker is van een top vijf klassering.

Uitslagen, stand na elf races, met 1 aftrek

1. Tom Ashley (Nzl), 1-1-1-2-1-1-4-(10)-4-1-1, 17 punten

2. Casper Bouman (Ned), 1-1-1-1-1-1-5-(17)-1-2-5, 19 punten
3. Przemick Miarczynski (Pol), 4-6-2-2-2-2-2-1-2-3-2, 22 punten
4. Nick Dempsey (Gbr), 2-4-2-1-4-1-6-6-7-4-13, 37 pnt.

5. Joeri van Dijk (Ned), 1-1-1-2-1-5-3-(28)-3-9,14, 40 pnt

Internetadres: www.rsxclass.com
E-mailadres:yvonne.vlek@watersportverbond.nl