1e persbericht van zaterdag 30 september 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 30-09-2006

Eindhoven: Politie pakt handelaar softdrugs

Vrijdagavond om 20.15 uur heeft de politie in een woning aan het Spanvlinderplein de 51-jarige bewoner aangehouden. Dat gebeurde nadat bij de politie informatie was binnen gekomen dat de man in drugs handelde. Er was vaak veel aanloop bij de woning. Ook deze vrijdagavond waren er veel bezoekers en drie daarvan werden na het bezoek aangehouden. Zij bleken softdrugs gekocht te hebben. Daarna werd de bewoner aangehouden en in de woning vond de politie 500 gram hennep en 130 gram hasj. De drugs zijn in beslag genomen en de man is voor onderzoek de cel ingegaan. De kopers konden na verhoor naar huis.

Eindhoven: Politie houdt drie mannen met drugs aan

In een parkeergarage aan de Edisonstraat heeft de politie zaterdag om
2.00 uur drie mannen van 22, 23 en 25 jaar uit Nederweert aangehouden. Bij de politie was een melding binnen gekomen dat op het Baekelandplein een man op de grond lag. Even later kwam de melding dat de man samen met een andere man de parkeergarage was ingegaan. De politie trof de twee mannen in de garage bij een auto waarvan de kofferbak open stond. Bij een onderzoekje in de auto werden verschillende drugs gevonden. Ongeveer een pond speed, ruim 50 xtc-pillen en een zelfde aantal lsd-trips. In de auto lagen ook verpakkingsmiddelen voor drugs en een weegschaaltje. Kort daarop kwam de derde verdachte aanwandelen. Hij bleek ook kleine hoeveelheden drugs bij zich te hebben. De drie mannen uit Nederweert zijn na hun aanhouding ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Politie houdt dronken vernieler aan

De politie heeft zaterdag om 0.50 uur op de Hoogstraat een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen had bij een winkel aan de Hoogstraat een ruit vernield. De verdachte was stomdronken. Hij is ingesloten.

Helmond: Politie houdt man met vuurwapen aan

Vrijdagmiddag om 15.10 uur heeft de politie in een woning in Helmond-Centrum een 44-jarige Helmonder aangehouden. De politie was ter ore gekomen dat in de woning een vuurwapen zou liggen. Bij huiszoeking werd inderdaad een vuistvuurwapen met munitie gevonden. Het wapen is in beslag genomen en de man is ingesloten.

Oost-West en Middelbeers: Politie houdt man aan na bedreigingen

Op een camping in Oost- West en Middelbeers heeft de politie vrijdagavond om 23.15 uur een 45-jarige Rotterdammer aangehouden. De man is in het afgelopen jaar van de camping verwijderd na het regelmatig veroorzaken van problemen. Vrijdag was hij weer op de camping. De campingeigenaar vorderde dat hij het terrein verliet. Dat deed hij niet, maar hij bedreigde de eigenaar en andere campinggasten verbaal met de dood. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Gemert: Politie houdt vrouw aan na huiselijk geweld

De politie heeft vrijdag om 21.00 uur in een woning in Gemert een 22-jarige vrouw uit Beek en Donk aangehouden. De vrouw was bij haar ouders in de woning. Daar had ze eerder op de dag haar moeder met een mes bedreigd en een ruit vernield. De vrouw is ingesloten.

Waalre: Politie pakt vijf verdachten van inbraak

Vrijdagavond rond 23.30 uur heeft de politie op de Willibrorduslaan en de Ansbalduslaan vijf Eindhovenaren van 15, (2x)18, 20 en 21 jaar oud aangehouden. Dat gebeurde nadat een getuige meldde dat enkele mannen een bedrijfsterrein met vrachtwagens waren opgegaan. De politie trof even later vier van hen bij een bushalte aan de Willibrorduslaan. Zij werden aangehouden. De vierde kwam even later door een gat in het hek naar buiten en probeerde te vluchten. Op de Ansbalduslaan werd hij aangehouden. De vijf verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft zaterdag om 2.55 uur op De Bussels een 19-jarige Veldhovense automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed met hoge snelheid door een woonwijk. Bij controle kwam een sterke weedlucht uit de auto. Op het bureau is een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs is ingenomen. Het bloedmonster wordt voor onderzoek naar het gerechtelijk laboratorium gestuurd.