Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 30-09-2006

Auto rijdt winkel binnen
HOLLANDSCHEVELD Vrijdagmiddag is een 82-jarige vrouw uit Hollandscheveld met haar auto een winkel binnengereden. Bij het wegrijden gaf ze iets teveel gas, raakte een geparkeerde auto en reed vervolgens de winkel binnen. Niemand raakte gewond. Zowel de auto als de winkel liepen schade op. (06-184445)

Vrachtauto in sloot na klapband
COEVORDEN Vrijdagmiddag raakte een 48-jarige chauffeur met zijn vrachtwagen in de sloot naast de N34. Ter hoogte van Coevorden kreeg hij, komend uit de richting Emmen, een klapband en kwam in de sloot. Politie en Rijkswaterstaat hebben het verkeer omgeleid. (06-184494)

Beschonken automobilist aangehouden na ongeval
ASSEN Vrijdagavond heeft de politie een 20-jarige automobilist uit Assen aangehouden. Hij was op de Zuringes met zijn auto naast de weg geraakt en de bosjes ingereden. Bij de blaastest bleek hij 1,05 promille alcohol in zijn bloed te hebben. (06-184530)

Hulp voor motorrijder na ongeval
ROLDE Vrijdagmiddag is op de Borgerderstraat een 64-jarige motorrijder uit Orvelte gewond geraakt. Op de kruising met de Grolloërstraat was hij, door nog onbekende oorzaak, onderuit gegaan. De traumaheli heeft hem naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. (06-184407)

Alcohol in het verkeer
MEPPEL Vrijdagnacht zagen agenten op de Steenwijkerstraatweg een auto rijden, met lage snelheid en ruime bochten. De bestuurder, een 22-jarige man uit Steenwijk, bleek te hebben gedronken. Hij had 0,66 promille alcohol, bijna drie keer de toegestane hoeveelheid voor deze beginnende bestuurder. Hij kreeg een boete van 220 opgelegd. (06-184552)
COEVORDEN Vrijdagnacht heeft de politie een 30-jarige man uit Coevorden aangehouden, die onder invloed in zijn auto over de Van Heutzsingel reed. Bij de blaastest scoorde hij 0,87 promille. (06-184557)

Automobilist onder invloed tegen boom
EXLOO Zaterdagochtend vroeg botste een 19-jarige automobilist uit Tweede Exloërmond op de Oude Dijk tegen een boom. Even daarvoor had hij een lichtmast geraakt. De bestuurder bleef ongedeerd. Hij had wel gedronken. Bij de test kwam hij uit op 1,1 promille. Dat is vijf keer de toegestane hoeveelheid voor een beginnende bestuurder. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd. (06-184590)

Agent voorkomt ongeval
COEVORDEN Vrijdagmiddag zag een surveillerende motoragent een auto rijden met een slingerend achterwiel. Hij liet de auto stoppen, en kon zonder gereedschap de wielmoeren zo los draaien. Het was een kwestie van tijd dat het wiel van de auto zou lopen, met alle gevolgen van dien. De bestuurder, een 23-jarige man uit Coevorden, kreeg wel een bekeuring, maar dat was omdat hij zonder geldig rijbewijs reed. (06-184478)

Politie houdt verdachte aan na inbraak
ASSEN Vrijdagnacht heeft de politie een 18-jarige Assenaar aangehouden, nadat hij had ingebroken in een kledingzaak aan de Kleine Marktstraat. Rond 4.00 uur kreeg de politie de melding van deze inbraak. Getuigen konden een signalement van de twee daders doorgeven. Een agent zag de twee daders even later lopen. Een van hen kon worden aangehouden, met behulp van de diensthond. De andere wist voorlopig te ontkomen. Op verschillende plekken langs de vluchtroute werden kledingstukken uit de winkel gevonden. Die zijn weer terug bij de eigenaar. De aangehouden verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek. (06-184572)

Aanhoudingen na graffiti
EMMEN Vrijdagavond kreeg de politie een melding dat enkele jongens op een bedrijfsterrein aan de Bokslootdwarsweg liepen. Ter plekke bleek dat er graffiti op een muur was gespoten. Een verdachte werd in de directe omgeving aangetroffen. Drie andere werden later aangehouden in een horecagelegenheid in de buurt. Het betreft drie 17-jarige jongens uit Emmen en een 18-jarige uit Erica. Hun spuitbussen zijn in beslag genomen. Alle vier kregen een boete van 50 opgelegd.(06-184514)

Man aangehouden na vernieling ruit
EMMEN Vrijdagnacht is een 24-jarige man uit Schoonebeek aangehouden, nadat hij in de Oosterstraat een ruit van een woning had vernield. De verdachte werd achterna gezeten door de bewoner, die hem wist te achterhalen en over te dragen aan de politie. (06-184565)

Aanhoudingen na huiselijk geweld
ASSEN Vrijdagavond heeft de politie in de wijk Peelo een 33-jarige man in zijn woning aangehouden, nadat hij zijn vrouw had geslagen. De man is ingesloten en deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (06-184460)
EMMEN Vrijdagnacht heeft de politie in de wijk Emmermeer een 52-jarige man aangehouden, nadat hij zijn 15-jarige stiefdochter had mishandeld. Hij is ingesloten en zal worden afgehandeld volgens het inmiddels bekende protocol. (06-184547)
HOOGEVEEN Vrijdagavond heeft de politie in het centrum van Hoogeveen een 46-jarige man in zijn woning aangehouden, na geweld tegen zijn 35-jarige vriendin te hebben gebruikt. De man is ingesloten. Deze zaak wordt opgepakt volgens het protocol Huiselijk Geweld. (06-184511)

Vrouw valt door glazen dak winkelcentrum
EMMEN Vrijdagmiddag is een 40-jarige vrouw uit Emmen gewond geraakt, nadat ze door de glazen overkapping van het winkelcentrum aan de Haagjesweg was gevallen. Na problemen met haar vriend was ze via het balkon de woning boven het winkelcentrum uit gevlucht. Toen hij haar achterna kwam en vastgreep, zijn ze samen door het glazen dak gezakt en op straat terechtgekomen. De vrouw is met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Haar 40-jarige vriend, die lichtgewond raakte, is in verband met deze zaak aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek.(06-184394)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 361280.