Hulpverleningsdienst Groningen


succes

Open dag brandweer groot succes

Gepubliceerd: 30 september 2006, 17:55
Duizenden mensen, groot en klein, hebben zaterdag genoten van de open dag bij de brandweer Groningen. Onder een heerlijke nazomerzon namen naar schatting zon achtduizend bezoekers een kijkje achter de kazernedeuren aan de Sontweg. Daar troffen ze een variëteit van activiteiten en demonstraties aan.

De dag begon met de opening van het geheel gerenoveerde oefenterrein. Het bestaande oefengebouw is geheel gerenoveerd en opnieuw ingedeeld. Op het buitenterrein is een sloot en een stuk snelweg nagebootst. Nieuw is een gasbrandbestrijding straat waar brandweermensen kunnen oefenen met de bestrijding van gasbranden.

Er waren demonstraties van de brandweer met een duikinzet in het Eemskanaal, ongevalhulpverlening en een brandbestrijdingsinzet. Doorlopend waren er demonstraties te zien met de zogenaamde kleine blusmiddelen. Niet alleen de activiteiten van de brandweer hadden de volle aandacht van het publiek. Ook de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR), ambulancedienst, crashtender van Airport Groningen, LOTUS, GGD, Gemeenschappelijke Meldkamer, OCSW en de brandwondenstichting konden rekenen op veel aandachtige toeschouwers.

De hele dag door, de open dag duurde van 10.00 16.00 uur bleef het publiek toestromen. Veel mensen kwamen met de fiets of het openbaar vervoer zodat de massale toestroom niet leidde tot verkeersproblemen. De organisatie kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de open dag.