Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Renger van der Zande krijgt vleugels in Oschersleben!

OSCHERSLEBEN, 30 SEPTEMBER 2006 - Terwijl heel autosportminnend Nederland in de ban is van de A1GP seizoensopener op Circuit Park Zandvoort, gaf Renger van der Zande vandaag in Oschersleben extra elan aan zijn Formule 3 ambities. Door als tweede achter Ho Pin Tung te finishen dichtte de Q-Dancer het gat met Harald Schlegelmilch in de strijd om de Rookie titel. Beide coureurs delen nu ook de derde plaats algemeen in de Recaro F3 Cup! De razendsnelle Renger maakte vandaag een bijzonder geïnspireerde indruk. Alsof iets hem een extra boost heeft gegeven...........? Zijn vizier staat duidelijk op winnen!

Na gisteren de vrije trainingen gedomineerd te hebben in zijn door Mercedes-HWA aangedreven Dallara F3 bolide, moest Renger vanmorgen genoegen nemen met een vierde startplek voor de één-na-laatste F3 race van dit seizoen. Het vele verkeer op de baan en de verschillende gele vlag situaties zorgden er voor dat de 20-jarige Nijmegenaar geen goede kans kreeg een snelle rondetijd op de klokken te zetten.

Bij het doven van de startlichten deed de Go-Fast coureur zijn naam eer aan door als een speer te vertrekken. Op het rechte stuk passeerde Renger direct al twee man, waaronder zijn grote rivaal Harald Schlegelmilch. In de slipstream van kampioen Ho-Pin Tung reed de eerste rijder uit de stal van SMS Seyffarth zijn naaste concurrenten om de algemene eindstand in de Recaro F3 Cup (Ferdinand Kool en Harald Schlegelmilch) op flinke afstand en sloeg hij ook hard toe in zijn strijd om de winst in de Rookie Cup. Nagenietend van de champagnedouche richt Renger zich echter nu al op de allesbeslissende afsluitende race morgen. Met nog slechts één luttel punt achterstand op Schlegelmilch in de Rookie Cup en een gedeelde derde plek in het algemene klassement is Renger's drijfveer voor de afsluitende race morgen overduidelijk: MEN_at_WORK ;) dus!

RENGER VAN DER ZANDE: "Toen ik donderdag in mijn Mercedes C220 CDI Sportcoupé naar het circuit reed, had ik maar één doel voor ogen: maximaal scoren. Samen met mijn engineers bij Seyffarth Motorsport hebben we dit seizoen grote sprongen voorwaarts gemaakt. Ik was dus al vol vertrouwen dat we dit keer vriend en vijand zouden verrassen. Vandaag reed ik een superrace die beloond werd met een erg mooi podium. Morgen ga ik het karwei afmaken!"

Uitslag Recaro Duits Formule 3 Cup, Oschersleben 30 september 2006:
01. Ho-Pin Tung (CHN), JB Motorsport, 25:57.556
02. RENGER VAN DER ZANDE (NED), SMS SEYFFARTH, + 03.029s
03. Ferdinand Kool (NED), JB Motorsport, + 07.153s

NIEUWS en FOTO zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com.