Gemeente Apeldoorn

Lees uitgebreid voor... Lees (geselecteerde) tekst voor...

Koninklijke Onderscheiding voor de heer B.J. de Vries

De heer B.J. de Vries (58) ontving zaterdag 30 september 2006 uit handen van loco-burgemeester J.C.G. Wegman de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de viering van het 25-jarig jubileum van de Stichting Paardrijden Gehandicapten Apeldoorn.

De heer De Vries is werkzaam bij s Heerenloo Midden-Nederland locatie Groot Schuylenburg en is vanaf 1981 voorzitter van de Stichting Paardrijden Gehandicapten Apeldoorn. Deze stichting maakt het voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten mogelijk om paard te rijden. In 1995 werden daar voorzieningen voor mennen aan toegevoegd. Onder leiding van de heer De Vries zijn er in de loop der jaren diverse (ook bouwkundige) aanpassingen tot stand gekomen. Zeer recent is bijvoorbeeld een 4-wiel rolstoeltoegankelijke marathonkoets in gebruik genomen. Deze menwagen maakt het mogelijk dat menners met een functiebeperking ook volledig deel kunnen nemen aan samengestelde menwedstrijden. Vanuit zijn voorzitterschap bij de SPG is de heer De Vries nauw betrokken bij de ontwikkelingen binnen de Federatie Paardrijden Gehandicapten. Als voorzitter van de SPG is de heer De Vries onder andere verantwoordelijk voor fondsenwerving. Mede door zijn inzet staat de stichting er financieel goed voor.

Van 1991 tot 2004 was de heer De Vries voorzitter van de landelijke beroepsvereniging coördinatoren vrijwilligerswerk (LVCV). Van 1999 tot 2003 was hij bestuurslid van de stichting Sighetu, met als doel het overbrengen van kennis van moderne wijzen van gehandicaptenzorg aan twee instellingen in de Roemeense stad Sighetu. En tenslotte is hij vanaf 2001 vice-voorzitter van het hoofdbestuur van de landelijke vereniging De Unie Zorg en Welzijn.

Voor het laatst bijgewerkt op: 2-okt-2006 08:53