Record aantal aanmeldingen Soerjadi festival


ZEIST, 20060921 -- Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober nodigt Meesterpianist Wibi Soerjadi ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum heel Nederland uit op zijn Landgoed "Wulperhorst" te Zeist om kennis te maken met klassieke muziek.

Na de bekendmaking van het gratis openluchtfestival bij o.a. Chiel Beelen op Radio 3FM en Edwin Evers op Radio538 wordt zijn management overspoeld met aanmeldingen. De enorme publieke belangstelling overstijgt alle verwachtingen en de organisatie hoopt dat Soerjadi's tuin voldoende capaciteit biedt voor het grote bezoekersaantal. Wibi Soerjadi is bijzonder verheugd met de vele reacties maar er zijn veel meer aanmeldingen gekomen dan waarop de organisatie had gerekend. Omdat de parkeerplekken al bijna zijn vergeven wordt men door de organisatie dringend verzocht om met het Openbaar Vervoer te komen of te Carpoolen en zich van te voren aan te melden op de Website van Wibi Soerjadi. Vooral voor het Open Podium stromen de aanvragen binnen van jonge getalenteerde pianisten.

Uniek is dat er maar liefst vier Fazioli concertvleugels naar het landgoed komen. Deze uiterst kostbare Italiaanse instrumenten worden door kenners omschreven als de Ferrari onder de vleugels en behoren tot een van de meest exclusieve ter wereld. Het openlucht pianofestival is gratis toegankelijk en zal om 13 uur open gaan voor het publiek.

Wibi Soerjadi wil met het festival mensen die normaliter niet gauw naar een klassiek concert durven te komen over de streep trekken voor klassieke muziek. In de tuin is er op diverse podia een doorlopend programma met piano optredens van jonge getalenteerde pianisten.
Het is wereldwijd een uniek gegeven dat een Meesterpianist een dergelijk Festival houdt in zijn tuin. Het hoogtepunt van de dag is het optreden van Wibi Soerjadi die op het hoofdpodium een recital zal geven.