Gemeente Ambt Montfort


Gemeentelijke energiebesparingsactie voor particuliere woningeigenaren

De Gemeente Ambt Montfort start een actie om energiebesparing bij particuliere woningeigenaren te stimuleren. Inwoners met een eigen woning kunnen nu voor een scherpe prijs hun huis laten isoleren, HR++glas laten plaatsen of een zonne-energiesysteem aanschaffen. Tijdens een informatiemarkt op zaterdag 30 september in het gemeentehuis aan de Schaapsweg, St. Odiliënberg kunt u zich laten adviseren over energiebesparende mogelijkheden in uw huis.

Energiezuinig Wonen
Een warm en comfortabel huis is voor iedereen belangrijk maar niet zo vanzelfsprekend. Vaak blijkt de bouw van woningen in combinatie met slechte of onvoldoende ventilatie en isolatie de oorzaak van comfortproblemen in woningen. Het gevolg is een forse energierekening. Met de alsmaar stijgende gas- en elektriciteitsprijzen zal de energierekening alleen maar hoger worden.
Uw gemeente start daarom samen met de provincie en 13 andere Limburgse gemeenten de Actie Energiezuinig Wonen*. Alle particuliere huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren in deze gemeenten worden geïnformeerd over de diverse mogelijkheden van energiebesparing en duurzame energie. Let ook op de folder die bij u in de brievenbus valt!

Energie besparen wordt nu heel eenvoudig
Via het Servicepunt Energiezuinig Wonen kunnen huiseigenaren informatie opvragen over de actie, de energiebesparende maatregelen, de gemeentelijke subsidies en de bedrijven zoals glaszetters, installateurs en isolatiebedrijven die deelnemen aan deze actie. Het Servicepunt regelt de aanvraag van offertes en gemeentelijke subsidies. Tevens kunt u via dit Servicepunt een Energie Prestatie Advies laten uitvoeren om daarmee alvast aan de toekomstige verplichting te voldoen om bij verkoop van de woning een energiecertificaat te kunnen overleggen.

Informatiemarkt
De gemeente Ambt Montfort organiseert op zaterdag 30 september een informatiemarkt. Hier kunt u zich laten informeren over de Actie Energiezuinig Wonen. De markt wordt gehouden in het gemeentehuis van Ambt Montfort, Schaapsweg 20 in St. Odiliënberg en duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur. Mocht u die dag niet in de gelegenheid zijn om de informatiemarkt te bezoeken, dan kunt een week later een bezoek brengen aan de informatiemarkt voor Roerdalen die wordt georganiseerd in het gemeentehuis, Kerkplein 1 in Herkenbosch.

Meer weten?
Via www.ActieEnergiezuinigWonen.nl kunt u meer informatie vinden over de Actie Energiezuinig Wonen. Ook zitten medewerkers van het Servicepunt dagelijks klaar om uw vragen te beantwoorden. Zij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 045-5506598 of via info@ActieEergiezuinigWonen.nl. De actie loopt tot 30 november 2007.


* Actie Energiezuinig Wonen is een initiatief van de Provincie Limburg en de gemeenten Ambt-Montfort, Beek, Heerlen, Helden, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Margraten, Nederweert, Nuth, Roerdalen, Sittard-Geleen, Stein en Venlo. De Actie wordt gecoördineerd door adviesbureau Ecofys.