KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

27-9-2006

Open Dutch Skiff Trophy

Op 30 september en 1 oktober wordt de 4e editie van de Open Dutch Skiff Trophy gehouden in Bruinisse op het Grevelingenmeer. De 4e keer en al meer dan 50 deelnemers over de verschillende klassen. De skiffs vertrekken vanaf het strand naast de haven en de organisatie gebeurd vanuit zeilschool Aquavitesse welke onderdak verleend aan de Open Dutch Skiff Trophy. Er zijn dit jaar vier belangrijke klasses.


-De Internationale Moth, welke bij voldoende wind zorgt voor spectaculaire beelden. Zij houden ook het gecombineerde
Nederlands/Duits Kampioenschap in Bruinisse.


-De RS Feva welke snel groeit als klasse voor de beginnende zeiler en ook al veel wordt ingezet bij zeilscholen, er zijn meer dan 7
deelnemers dus het wordt een geldig kampioenschap.


-De 29er, de ISAF jeugdklasse voor 2007. Het is voor de 29er met 13 deelnemers het Open Nederlands Kampioenschap. Een geheel nieuwe vloot van 14 boten is in 2006 op het water gebracht een initiatief van Piramid Connections, Skiff. De boten worden bemand door jeugd uit o.a. de Optimist en Cadet klasse welke reeds EK en WK ervaring hebben, zij kunnen nu laten zien wat ze in een 29er kunnen.


-De open klasse oftewel alle andere skiffs met o.a. 49er, Musto skiff, RS200, RS400, Laser Vago, enz. Zij varen met rating van de Portsmouth Yardstick 2006.

Het programma begint zaterdag om 13:00 uur en zondag beginnen de wedstrijden om 10:30 uur. Voor verder informatie kun je terecht op onderstande site.

Internetadres: www.opendutchskifftrophy.nl