Gemeente Arnhem

Burgemeester Krikke geeft vergunning voor demonstratie NVU (27-09-06) Burgemeester Pauline Krikke heeft besloten om een demonstratie toe te staan van de Nederlandse Volks Unie (NVU). De demonstratieroute die door de NVU is aangevraagd, is door de burgemeester ingekort en komt nu voor een groot deel overeen met de route die vorig jaar mei ook al gelopen is. De demonstratie vindt plaats op zaterdag 30 september, begint om 13.00 uur en eindigt uiterlijk om 17.30 uur.

De NVU heeft een vergunning voor een route aangevraagd die onder andere via Musis Sacrum zou voeren. Burgemeester Krikke heeft besloten dat de route niet door het centrum van Arnhem mag lopen, onder andere vanwege de te verwachten verkeersproblemen en mogelijke overlast voor het winkelend publiek. Door de NVU ten noorden van het spoor te laten demonstreren is het bovendien beter mogelijk om deze demonstratie gescheiden te houden van eventuele tegendemonstraties.

Route
De NVU mag nu demonstreren via de volgende route: Pels Rijckenstraat (start), Burgemeestersplein, Van Lawick van Pabststraat, Izaak Evertslaan, Zijpendaalseweg, Sonsbeekweg, Apeldoornseweg (tot aan ingang ter hoogte van de Witte Villa), Apeldoornseweg (vanaf laatstgenoemde ingang), Sonsbeekweg, Zijpendaalseweg, Burgemeestersplein, Pels Rijckenstraat (einde).

Tegenstanders
Er is nog geen aanvraag gedaan voor een tegendemonstratie. Bij een eventuele aanvraag door tegenstanders die een serieus tegengeluid willen laten horen en niet uit zijn op het verstoren van de openbare orde, zal er gekeken worden naar een geschikte locatie en tijdstip.