hoofdklasse hockey


Laren vroegtijdig uitgeschakeld in Scapa Cup

De dames van Laren zijn er niet in geslaagd om de titel zij vorig jaar veroverden tijdens de Scapa Sports Amsterdam Cup te prolongeren. Op de eerste dag van het prestigieuze hoofdklassetoernooi ging de gehavende ploeg van Ton Wisse kansloos onderuit (0-3) tegen Rotterdam. Ook Amsterdam, eveneens spelend zonder internationals, is vroegtijdig uitgeschakeld voor de hoofdprijs.

Rotterdam was op Fatima Moreira de Melo en de Engelse international Helen Grant na compleet en trakteerde de kampioen van vorig jaar dus op een 0-3 nederlaag. Pinoké won vervolgens met 1-3 van buurvrouw Amsterdam en SCHC versloeg promovendus Groningen met 2-4. Het duel tussen KZ en Kampong moest na de 2-2 eindstand beslist worden door een strafballenserie. Hierin bleek KZ de meest gelukkige ploeg.

Helderziend

Laren werd op dag één dus al onttroond. `Dat wij hier onze titel niet zouden behouden, dat wist ik van tevoren al. Daar hoef je niet helderziend voor te zijn', reageerde Laren-coach Wisse vrij relaxt na afloop van het weinig hoogstaand duel. Wisse mist in de voorbereiding een groot aantal sleutelspelers, waaronder Kim Lammers, Minke Smabers, Wieke Dijkstra, Soledad Garcia en Julia Menendez. Zij acteren momenteel allemaal op het WK.

Belangrijker

`Het was voor ons überhaupt al een hele opgave om een team op de been te krijgen', vervolgt Wisse die geen beroep wilde doen op speelster uit de A-jeugd. `Meisjes A1 speelt morgen een belangrijke wedstrijd waardoor zij zich kunnen plaatsen voor de landelijke competitie. Dat vind ik toch net even iets belangrijker dan deze Scapa Cup.' Om die reden heeft Wisse een flink aantal speelster uit Dames II bereid gevonden om mee te spelen.

Wedstrijdritme

`Achteraf gezien is het misschien niet zo verstandig geweest om mee te doen. Maar zoveel keuze heb je nu ook weer niet. De overgangsklasse is alweer begonnen, dus daar kun je niet tegen oefenen. En de rest is hier zo'n beetje aanwezig. Wij gebruiken dit toernooi om wedstrijdritme op te doen, fit te worden en om mensen op bepaalde posities uit te proberen', besluit Wisse. (Marcia de Goede)