hoofdklasse hockey


Rotterdam gaat voor de dubbel

Zowel de heren als de dames van Rotterdam zijn doorgedrongen tot de finale van het prestigieuze voorbereidingstoernooi Scapa Sports Amsterdam Cup 2006. De Rotterdamse heren nemen het zondag om 18.45 uur op tegen landskampioen Bloemendaal en de dames uit de havenstad duelleren tegen KZ. Deze wedstrijd vangt om 17.00 uur aan en wordt net als de herenfinale in het Wagener Stadion gespeeld.

Op dag twee van de Scapa Sports Cup was het weer genieten geblazen. Er vielen welgeteld 50 goals en er werd met vlagen fantastisch hockey gespeeld. De Duitse aanwinst van Bloemendaal Christopher Zeller liet maar liefst vier goals aantekenen, waarvan twee kogelharde sleepcorners. Dankzij de bijdrage van de 22-jarige spits die Duitsland twee weken geleden nog aan hun tweede wereldtitel hielp, won de landskampioen met 7-3 van OZ. Deze tweede zege van Bloemendaal was goed voor een plaats in de finale.

Krachtmeting

Tegenstander in de eindstrijd (zondag om 18.45 uur) is het team van Robbert Paul Aalbregt en Hans Streeder. De heren van Rotterdam wonnen dankzij een beslissende strafbal van Jeroen Hertzberger met 2-3 van titelverdediger Amsterdam. `Het blijft een voorbereidingstoernooi, maar een finale spelen is altijd leuk. En het is meteen ook een goede krachtmeting', reageerde Aalbregt die volgende week bij de start van de competitie opnieuw tegenover de landskampioen staat.

Knallen

Ook de dames van Rotterdam spelen morgen om de hoofdprijs. Zij wonnen na een 1-1 eindstand op strafballen van SCHC. Rotterdam neemt het in de finale op tegen KZ dat een zwak spelend Pinoké met 1-2 versloeg. Maaike Kaufmann nam beide Haagse treffers voor haar rekening. Rotterdam-speelster Mignonne Meekels kijkt uit naar de finale. `We kwamen op dit toernooi om echt te knallen. We willen elke wedstrijd progressie maken en tot nu toe is dat gelukt. Hopelijk kunnen we deze lijn in de finale doorzetten. We gaan in ieder geval lekker ons eigen spelletje spelen.'

Extra donatie

Voor de winnaars staan er ook dit jaar weer geweldige prijzen klaar. Zo gaan de kampioenen naar huis met een mooi geldbedrag. `Daar wil ik wel even alles voor uit de kast gooien, hoor', liet Aalbregt weten. `Zo'n prijzenpot is toch mooi meegenomen. We willen in de winterstop op trip dus daar kunnen we wel een extra donatie voor gebruiken.' Verder worden er nog individuele prijzen uitgereikt aan de topscorers en de beste spelers van het toernooi. Niemand minder dan burgemeester van Amsterdam Job Cohen zal de prijzen komen overhandigen. (Marcia de Goede)