Symposium `Lezen en bewegen'


Op 30 september 2006 is van 14.00-16.00 uur in stadschouwburg De Harmonie te Leeuwarden voor professionals en belangstellenden een symposium over `Lezen en bewegen"

LEEUWARDEN, 20060921 -- Lezen doe je in een stoel of op bed en is meestal een eenzame bezigheid. Hoe passen lezen en bewegen toch bij elkaar? Lezen zet mensen geestelijk in beweging! Een jeugdboek kan soms bepalend zijn voor de keuze van het latere beroep. Lezen over andere culturen geeft inzicht in drijfveren van anderen. Lezen kan inzicht geven in eigen handelen en doen. En is het lezen van cultureel waardevolle teksten op scholen van voortgezet onderwijs van belang? Is lezen leuk, leerzaam, informatief, confronterend, ontroerend en eigenlijk nog wel van deze tijd?

De forumleden zijn o.a.: Foppe de Haan (coach van Jong Oranje), Aad Meinderts (directeur St. lezen), iem Jansen (bestuurder ROC)en Rimmer Mulder (hoofdredacteur Leeuwarder Courant). Zij zullen voorzetten geven voor een levendig en bewegelijk debat: wie geeft de bal tijdig af, wie maakt een sliding en wie schiet de bal in het doel ? Voorzitter Atze-Jan de Vries zal het spel vakkundig leiden en uiteraard mag het publiek meespelen. Stadsdichter Arjan Hut eindigt het symposium met een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt gedicht. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden via lezersfeest@bfrl.nl of via 058-284 77 84.

Kijk ook op www.lezersfeestfryslan.nl

Het symposium is onderdeel van het grote Lêzersfeest' dat wordt georganiseerd vanwege het 10 jarig bestaan van het Platfoarm Lêsbefoareding Taalryk Fryslân, een samenwerkingsverband van diverse organisaties om samen visie te ontwikkelen en activiteiten te starten op het gebied van leesbevordering in de provincie Fryslân. Onderdeel van het feest is ook een Tomke feestmiddag en voor de avond een spectaculair leesfeest.





Ingezonden persbericht