Wildeman Meest Markante Horecaondernemer van Amsterdam 2006/2007
Persbericht 3 oktober 2006
Ondernemer van Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw is regionale winnaar
René Wildeman Meest Markante Horecaondernemer van Amsterdam 2006/2007
Amsterdam, oktober 2006 René Wildeman van Hotel Amsterdam-De Roode
Leeuw is benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemer van Amsterdam
2006. De jury roemt het vakmanschap van Wildeman om in het centrum van
Amsterdam met een traditioneel Hollands hotel constant innovatief
bezig te zijn en zo de concurrentie het hoofd te bieden. Uit twaalf
regionale Markant-winnaars wordt in november 2007 tijdens het
Koninklijk Horeca Nederland Jaarcongres de Meest Markante
Horecaondernemer van Nederland 2006/2007 gekozen. De verkiezing wordt
georganiseerd in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.
Volgens de jury onderscheidt René Wildeman zich door zijn hotel
restaurant in het centrum van Amsterdam, met voor velen een
nostalgische emotie, op zeer eigentijdse wijze te runnen. Wat niet
verandert is dat de gasten een kwalitatief hoogstaand product
aangeboden krijgen in een warme ambiance. Volgens de jury is Wildeman
een ware ambassadeur voor de bedrijfstak Horeca. "De horeca biedt veel
meer variatie dan een kantoorbaan. We moeten er meer voor doen om dit
te promoten. Dat de horeca slecht betaalt, is ook een fabeltje. Met
een goede opleiding kun je over de gehele wereld terecht en het
contact met veel verschillende gasten maakt het een zeer interessante
bedrijfstak. De bedrijfstak heeft heel wat aan glamour gewonnen, het
is tegenwoordig zelfs sexy aan het worden, "aldus een enthousiaste
Wildeman.
Met Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende
ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. Markant is
de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. De
hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van
een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle
café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in
aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van
een bepaalde regio. Tweejaarlijks wordt uit alle regionale winnaars,
de landelijke winnaar gekozen. Het gaat om ondernemers die, naast dat
zij hun vak uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega
ondernemers. De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:
- een financieel gezond bedrijf;
- een goed personeelsbeleid;
- een goede presentatie van hun bedrijf en product.
De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collega
ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de
bedrijfstak horeca. Voor meer informatie over Markant, kijk op
www.meestmarkant.nl.
---
Noot voor de redactie -