Koninklijk Horeca Nederland

Wildeman Meest Markante Horecaondernemer van Amsterdam 2006/2007

Persbericht 3 oktober 2006

Ondernemer van Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw is regionale winnaar

René Wildeman Meest Markante Horecaondernemer van Amsterdam 2006/2007

Amsterdam, oktober 2006 René Wildeman van Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw is benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemer van Amsterdam 2006. De jury roemt het vakmanschap van Wildeman om in het centrum van Amsterdam met een traditioneel Hollands hotel constant innovatief bezig te zijn en zo de concurrentie het hoofd te bieden. Uit twaalf regionale Markant-winnaars wordt in november 2007 tijdens het Koninklijk Horeca Nederland Jaarcongres de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2006/2007 gekozen. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.

Volgens de jury onderscheidt René Wildeman zich door zijn hotel restaurant in het centrum van Amsterdam, met voor velen een nostalgische emotie, op zeer eigentijdse wijze te runnen. Wat niet verandert is dat de gasten een kwalitatief hoogstaand product aangeboden krijgen in een warme ambiance. Volgens de jury is Wildeman een ware ambassadeur voor de bedrijfstak Horeca. "De horeca biedt veel meer variatie dan een kantoorbaan. We moeten er meer voor doen om dit te promoten. Dat de horeca slecht betaalt, is ook een fabeltje. Met een goede opleiding kun je over de gehele wereld terecht en het contact met veel verschillende gasten maakt het een zeer interessante bedrijfstak. De bedrijfstak heeft heel wat aan glamour gewonnen, het is tegenwoordig zelfs sexy aan het worden, "aldus een enthousiaste Wildeman.

Met Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. Markant is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. De hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van een bepaalde regio. Tweejaarlijks wordt uit alle regionale winnaars, de landelijke winnaar gekozen. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers. De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:
- een financieel gezond bedrijf;

- een goed personeelsbeleid;

- een goede presentatie van hun bedrijf en product.

De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collega ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de bedrijfstak horeca. Voor meer informatie over Markant, kijk op www.meestmarkant.nl.

---

Noot voor de redactie -