Deelgemeente Charlois Rotterdam

Werk aan gasaansluitingen verloopt voorspoedig

Sinds 2005 is ENECO NetBeheer in Charlois bezig met het renoveren van 6.200 gasaansluitingen bij 15.500 adressen. Dit verloopt voorspoedig.

Intussen zijn al 3.000 gasaansluitingen bij 9.000 adressen vervangen.

ENECO heeft kunnen rekenen op een goede medewerking van de bewoners. Alle bewoners van wie de gasaansluiting nog moet worden vervangen, krijgen een uitgebreide brief thuisgestuurd.

De werkzaamheden worden in nauw overleg tussen de gemeente en ENECO uitgevoerd om overlast te beperken. De werkzaamheden vinden zowel buiten in de straat, als binnen in de woning plaats. Buitenshuis wordt de leiding vervangen, binnenshuis wordt de aansluitleiding deels vervangen en behandeld. Daarvoor wordt de gastoevoer tijdelijk onderbroken. Daarom is het noodzakelijk dat de bewoners thuis zijn als ENECO NetBeheer bij hen aan het werk gaat.

De werkzaamheden in Charlois duren tot half 2007. Ze zijn onderdeel van het vijfjarenplan om verouderde gasaansluitingen en hoofdleidingen in de regio Rotterdam en omstreken te vervangen door kunststof aansluitingen. Naast dit renovatietraject voert ENECO Netbeheer ook inspecties aan de gasaansluitingen in Charlois en omstreken uit.