Ingezonden persbericht


Persberichten

NVC verpakkingsquiz stimuleert beursbezoek studenten

Publicatiedatum: 18-09-2006

Studenten die lid zijn van de SG Daedalus, de studievereniging van Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit Twente, kunnen ¤25 overhouden aan hun bezoek aan de verpakkingsbeurs Macropak 2006 (van 3 tot en met 6 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht). Op donderdag 5 oktober organiseert het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) namelijk voor hen een verpakkingsquiz op de beursvloer, die wordt afgesloten met een get-together-drink op de NVC-stand. De eerste tien deelnemers met de goede antwoorden ontvangen ieder ¤25 - een mooi bedrag om na afloop van de beurs 's avonds nog even de Utrechtse binnenstad te bezoeken alvorens weer in de trein naar Enschede te stappen.

Het NVC wil met de verpakkingsquiz de studenten laten kennismaken met de wereld van het verpakken, als uitvloeisel van de NVC-leerstoel Packaging Design en Management aan de Universiteit Twente. Deze maakt deel uit van de vakgroep Ontwerp, Productie en Management van de Faculteit Construerende Technische Wetenschappen. Met de nieuwe leerstoel willen de Universiteit Twente en het Nederlands Verpakkingscentrum een extra bijdrage leveren aan de kennis en kunde op het gebied van het verpakken in Nederland. Uitgangspunten zijn een integrale visie op verpakken en het stimuleren van duurzame innovaties.

Macropak, Industrial Processing en Aandrijftechniek & Factory Automation vormen gezamenlijk De Industriële Week van 2006 (dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 oktober in Jaarbeurs Utrecht). Aan de beurs Aandrijftechniek is het label Factory Automation toegevoegd dat zich volledig richt op de automatiseringscomponent van producerend Nederland. VNU Exhibitions lanceert tijdens De Industriële Week van 2006 ook de nieuwe vakbeurs Processing & ICT. Deze beurs positioneert zich als 'ICT vakbeurs voor de procesindustrie'.

-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie,