Uitnodiging voor bijeenkomst over levensloopbestendig wonen

Humanitas

UITNODIGING

Namens de stichting Humanitas Rotterdam en de vereniging Humanitas nodig ik u graag uit voor het bijwonen van de bijeenkomst over levensloopbestendig wonen op 3 oktober a.s. vanaf 14.00 uur in Humanitas Müllerpier (restaurant de Zingende Zeeleeuw) in Rotterdam.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30-14.00 uur
Inloop

14.00 uur
Welkom en presentatie Levensloopbestendig wonen door Hans Becker, voorzitter Raad van Bestuur stichting Humanitas Rotterdam

14.20 uur
Het antwoord van Humanitas op de toenemende vergrijzing en vereenzaming door Lodewijk de Waal, directeur vereniging Humanitas

14.40 uur
Discussie onder leiding van Marius Ernsting tussen Hans Becker en Lodewijk de Waal namens Humanitas, vertegenwoordigers van de Themacommissie Ouderenbeleid van de Tweede Kamer en deskundigen over de plannen van Staatssecretaris Ross en minister Dekker voor nieuwe combinaties tussen wonen en zorg en het loskoppelen van wonen en zorg voor iedereen in de AWBZ, zodat cliënten hun huisvesting in zorgcentra zelf betalen (eventueel met huursubsidie)

15.20 uur
Presentatie van Gijsbregt Brouwer over levensloopbestendige complexen buiten Rotterdam en aanbieding van de handreiking Humanitas Levensloopbestendig wonen aan Lodewijk de Waal en Hans Becker

15.40 uur
Borrel

Humanitas
Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van-mens-tot-mens op de gebieden van welzijn, wonen en zorg.

De vereniging Humanitas telt ruim achtduizend vrijwilligers die vanuit meer dan negentig afdelingen opereren en kent zes programmalijnen:

- Ieder kind telt: alle activiteiten rond jeugd en opvoeding
- Apart én erbij: voor mensen met een niet-Nederlandse culturele en etnische achtergrond

- Vallen én opstaan: voor mensen die tijdelijk niet voor zichzelf kunnen zorgen
- Oud én redzaam: ondersteuning van ouderen die zelfstandig willen blijven wonen
- Verwerken én verder: voor mensen die een verlies te verwerken hebben
- Alleen én samen: voor mensen in een sociaal isolement

De beroepskrachten van de werkstichtingen van Humanitas richten zich onder andere op ouderenhuisvesting, kinderopvang, inkomensbeheer en dienstverlening aan mensen met een handicap of behartigen de belangen van alleenstaande minderjarige asielzoekers.

Mocht u deze bijeenkomst willen bijwonen dan kunt u zich aanmelden bij Rudy Schreijnders, teamleider communicatie vereniging Humanitas, tel. 020 5231115 of 06 15072561, e-mail rudy@lb.humanitas.nl. Zie ook www.humanitas.nl.