Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

`Uitbreiding Inge de Bruijn Sportfondsenbad
nog niet noodzakelijk'

BARENDRECHT (dinsdag 3 oktober 2006) ­ Wethouder Nootenboom (Sport) is nog niet overtuigd van het feit dat uitbreiding van het Inge de Bruijn Sportfondsenbad noodzakelijk is om de wachtlijs- ten voor het leszwemmen weg te werken. Dit blijkt uit de informatienotitie die het college deze week naar de gemeenteraad heeft gestuurd. "We zijn in gesprek met Sportfondsen Barendrecht, de be- heerder van het zwembad, over de programmering. Ik zie nog mogelijkheden om ons doel te bereiken door de verschillende activiteiten in het zwembad slimmer te plannen", aldus wethouder Nooten- boom. Het wegwerken van de wachtlijsten voor het leszwemmen is een belangrijke doelstelling van het college. In het collegeprogramma belooft het college dat de wachtlijsten eind 2007 zijn verdwe- nen.

Sportfondsen Barendrecht probeert al langere tijd, mede op aandringen van de gemeente, iets te doen aan de wachtlijsten voor het leszwemmen. Zo geven ze zwemles vóór schooltijd en op zondag en is het mogelijk om in de schoolvakanties een stoomcursus te volgen. Als gevolg van deze maatregelen is het aantal kinde- ren dat per week zwemles heeft, gestegen van 650 naar 850 kinderen. De wachtlijst loopt daardoor terug en bevat nu nog ruim 500 kinderen. Op de wachtlijst staan ook kinderen die recent in Barendrecht zijn komen wonen en kinderen die nu nog geen zwemles willen volgen, maar zich vanwege de wachtlijst al wel hebben aangemeld. Wethouder Nootenboom: "Ik ga graag met de gemeenteraad in discussie over de wachtlijst, omdat deze op dit moment niet altijd een reëel beeld geeft. Daarnaast moeten we ons misschien de vraag stellen op welke leeftijd wij vinden dat kinderen zwemles moeten kunnen volgen." De leeftijd waarop kinde- ren starten met zwemles heeft invloed op de wachtlijst. Over het algemeen geldt dat hoe ouder de kinderen zijn, hoe sneller ze hun diploma halen. Volgens Sportfondsen Barendrecht is het mogelijk de wachtlijst weg te werken door te starten met zwemles vanaf het vijfde jaar.

Zwemwater goed benutten
Naast het wegwerken van de wachtlijst voor het leszwemmen, overlegt het college ook met Sportfondsen Barendrecht over de programmering van de Zwem- en Poloclub Barendrecht (ZPB). Deze vereniging heeft de gemeenteraad onlangs laten weten op dit moment te weinig ruimte te hebben in het Inge de Bruijn Sport- fondsenbad. Wethouder Nootenboom: "Ook dit probleem kan met een slimmere programmering opgelost worden. Het aantal uren van de ZPB is de afgelopen jaren gestegen van 960 naar 1.269 uur per jaar. Daar- naast heeft de ZPB het aanbod gekregen om een extra uur op zondag en in de ochtenduren te trainen." De ZPB heeft dit laatste aanbod van Sportfondsen Barendrecht afgewezen, omdat zij liever in de avonduren traint. Nootenboom vervolgt: "Er zijn nu verschillende groepen die op hetzelfde moment van de dag gebruik van het zwemwater willen maken. Als we zoeken naar een slimme programmering is het onvermijdelijk dat iedereen zo nu en dan moet inschikken. Er is voorlopig voldoende zwemwater, we moeten het alleen wel efficiënt benutten."

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht