Politie Limburg-Noord

Politie zet extra agenten in tijdens 'Duitse dag'
Datum: 3-10-2006
Tijd bericht: 17:22
Plaats: Venlo / Roermond
De politie heeft dinsdag in en rond het centrum van Venlo en Roermond extra agenten ingezet om de toestroom van Duitsers tijdens deze zogenaamde 'Duitse dag' in goede banen te leiden.

Venlo - De politie heeft in en rond het centrum van Venlo vijftien extra agenten ingezet. De extra inzet bestond uit voetsurveillances, een motorrijder en twee Duitse politieagenten. Daarnaast was er ook extra toezicht van stadstoezicht en parkeerbeheer. 's Morgens werd het al snel zo druk dat het verkeer op de wegen veel hinder ondervond. Vanaf half vier 's middags verlieten de eerste Duitsers weer de stad, terwijl er ook nog Duitsers de stad in kwamen. De politie heeft een aanhouding verricht vanwege een verblijfsontzegging. Een Duits kind dat zijn ouders kwijt was, werd enige tijd later opgehaald op het politiebureau.

Roermond - De politie heeft dinsdag rond het centrum van Roermond twee motorrijders ingezet. Daarnaast zijn stadswachten en parkeerbeheerders ingezet. Het verkeer heeft daar niet echt vast gestaan. Buiten drie aanrijdingen met blikschade waren er geen bijzonderheden.