PvdA Rotterdam


De leden kiezen nieuw afdelingsbestuur

Do 28 Sep 2006 - Bestuur PvdA Rotterdam

Op 3 oktober a.s. wordt een nieuw bestuur gekozen door de ledenvergadering. Eind maart 2005 heeft de afdelingsvergadering het huidige afdelingsbestuur verkozen voor een periode van anderhalf jaar. Dit feit, het tussentijdse vertrek van een aantal bestuursleden, en het feit dat een aantal bestuursleden te kennen heeft gegeven het bestuurslidmaatschap te willen beëindigen maken de verkiezing van een nieuw afdelingsbestuur noodzakelijk.

In de Ideaal van juni 2006 heeft het bestuur de kandidaatstelling voor het nieuwe bestuur geopend, en de procedure uiteengezet: het zittende bestuur doet een voordracht aan de afdelingsvergadering, waarbij aan kandidaten de gelegenheid wordt geboden om zich zelfstandig te kandideren en zich te presenteren in Ideaal.
De oproep in Ideaal heeft er toe geleid dat 14 bereidverklaringen zijn ontvangen. Met alle kandidaten, op één na, is vervolgens een gesprek gevoerd.

Voordracht
Voor de functie van voorzitter zijn in totaal vijf kandidaten gesteld. Van één kandidaat is vastgesteld dat hij naast lid van de PvdA ook lid is van de VVD. Die kandidatuur is niet in behandeling genomen. Drie kandidaten hebben te kennen gegeven geen kandidaat te willen zijn als zij niet door het bestuur worden voorgedragen, waarvan twee kandidaten wél beschikbaar zijn voor het bestuurslidmaatschap, en ook als algemeen bestuurslid op de voordracht staan. Het voorgaande resulteerde in de volgende voordacht voor het voorzitterschap. Het bestuur draagt Marja Bijl aan de ledenvergadering voor als onze nieuwe voorzitter. Vanwege haar grote netwerk, zowel binnen als buiten de partij, haar mobiliserend vermogen, haar samenbindende kracht en haar grote kennis van de partij vindt het bestuur dat Marja Bijl de beste kandidaat is als voorzitter van de PvdA Afdeling Rotterdam.

Het bestuur heeft voor de functies van secretaris, penningmeester en tweede secretaris afzonderlijk geworven. Voor de functie secretaris zijn in totaal drie kandidaten gesteld. Het bestuur stelt voor Bram Hakkenberg te benoemen als secretaris. Voor de functie penningmeester is één kandidaat gesteld. Het bestuur stelt voor Iddo de Jong opnieuw tot penningmeester te verkiezen. Voor de functie van tweede secretaris draagt het bestuur Johan Brinkman voor.

Voor de functie gewoon bestuurslid zijn in totaal acht kandidaten gesteld. Twee kandidaten acht het bestuur niet geschikt voor een functie in het afdelingsbestuur. Hierdoor blijven in totaal zes kandidaten over. Het bestuur stelt voor de volgende mensen tot bestuurlid te verkiezen: Trudy de Bruin, Awais Hassan, Niels Kastelein, Tunahan Kuzu en Cees Paardekooper.

Uiteindelijk zijn er geen kandidaten bereid gevonden om zich buiten de voordracht om te kandideren. Het bestuur
stelt voor de genoemde kandidaten voor een periode van twee jaar te benoemen. Het bestuur heeft het vertrouwen dat met deze voordracht een goed team uit de bus is gekomen, met mensen die bewezen hebben over een goede sociaal democratische inborst te beschikken en die goed kunnen samenwerken. Wij hebben ons er van verzekerd dat de kwaliteiten die nodig zijn voor de komende jaren, ruimschoots bij deze partijgenoten gevonden kunnen worden.

Maarten Bakker, Secretaris PvdA Rotterdam