Eerste laptop met ingebouwd Vodafone UMTS-breedband live

Vodafone
http://www.vodafone.nl

Eerste laptop met ingebouwd Vodafone UMTS-breedband nu verkrijgbaar

Lenovo eerste merk in Nederland met geïntegreerd UMTS-breedband live

Maastricht, 3 oktober 2006 - Vanaf vandaag kunnen laptop gebruikers profiteren van Vodafone's UMTS-breedband service zonder dat ze daarvoor een aparte datakaart nodig hebben. Sinds de introductie gisteren van Vodafone's UMTS-breedband, zijn de Lenovo ThinkPad T60 en X60 laptops die al exclusief beschikten over een geïntegreerd Vodafone UMTS modem en simkaart nu de eerste laptops in de Nederlandse markt met een geïntegreerde werkende UMTS-breedband verbinding.

Met het UMTS-breedband modem, de Vodafone simkaart en de Connectie Manager software al ingebouwd, is de laptop direct gebruiksklaar en is de klant met één druk op de knop mobiel online. Een telefoontje naar Vodafone's klantenservice volstaat om de simkaart en een data-abonnement te activeren.

Vodafone heeft ook met andere computerfabrikanten wereldwijd exclusieve contracten gesloten voor geïntegreerde UMTS-breedband functionaliteit. In de Nederlandse laptopmarkt hebben deze merken gezamenlijk zo'n 60% marktaandeel.

Guy Laurence, CEO Vodafone Nederland: 'Onze samenwerking met Lenovo en andere wereldmerken is wederom een voorbeeld van onze positie als marktleider op het gebied van mobiele oplossingen voor onze klanten. Geïntegreerd UMTS-breedband biedt klanten simpel toegang tot hun bedrijfsnetwerk of het internet wanneer ze onderweg zijn. Gecombineerd met de kwaliteit van het netwerk en de snelheid wordt zelfs de meest veeleisende klant hiermee op zijn wenken bedient'.

Hans van den Broek, CEO Lenovo Benelux: 'De bundeling van onze innovatieve kracht met die van Vodafone biedt onze klanten het unieke voordeel dat zij op een buitengewoon gebruiksvriendelijke manier overal en altijd simpel toegang hebben tot hun gegevens. Dat spreekt klanten aan'.


Over Vodafone Libertel N.V.:
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het meest toonaangevende telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel bijna 187 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 27 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 33 landen.

Over Lenovo Group Ltd.
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) stelt zich ten doel de best ontworpen personal computers ter wereld te bouwen. Het bedrijfsmodel van Lenovo is gebaseerd op innovatie, operationele efficiency en klantentevredenheid, alsmede een nadruk op investeringen in opkomende markten. Het bedrijf, dat is voortgekomen uit de overname van de voormalige IBM Personal Computing Division door Lenovo Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen, fabriceren en wereldwijd op de markt brengen van betrouwbare, hoogwaardige, veilige en gebruikersvriendelijke technologische producten en diensten. Lenovo heeft grote researchcentra in Yamato (Japan), Beijing, Shanghai en Shenzhen (China) en Raleigh (North Carolina). Ga voor meer informatie over Lenovo naar www.lenovo.com.