Eet-me-nu: hapklare horeca-informatie


AMSTERDAM, 20061003 -- Amsterdam - Het Eet-me-nu is meer dan de standaard menukaart, die in bijna alle café's en restaurants het assortiment aan eten en drinken laat zien. Dinsdag 3 oktober is de nieuwe eetbare menukaart gelanceerd en zal binnenkort bij verschillende horecagelegenheden in Noord-Holland op tafel liggen. Read & Eat heeft het product ontwikkeld voor ondernemers, die zich op een originele en humoristische manier willen onderscheiden.

Het Eet-me-nu wordt gemaakt van ouwel (eetpapier), dat bedrukt wordt met eetbare inkt. Het idee is ontstaan naar aanleiding van het eetbare kookboek dat topkok Pierre Wind onlangs op de markt heeft gebracht. Ouwel is een geheel natuurlijk product en de inkt waarmee het bedrukt wordt is volkomen veilig voor consumptie en daarom speciaal voor deze toepassing geschikt. De leverancier test de inkt regelmatig op kwaliteit en veiligheid.

De gebruiksmogelijkheden voor het nieuwe concept zijn legio. Andere producten die Read&Eat op de markt brengt zijn afbeeldingen om op (kinder)pannenkoeken te laten smelten en eetbare wenskaarten. Bovendien staat Read&Eat open voor eigen ideeën van de klant.

Read&Eat is een mini onderneming en bestaat uit zeven enthousiaste HBO studenten uit Amsterdam. In het kader van het laatste jaar van de opleiding Hotel- en Hospitality management aan Hogeschool TIO runnen zij dit bedrijf. Het doel hiervan is dat de studenten feeling krijgen met het ondernemerschap. Het project mini onderneming wordt ondersteund door Stichting Jong Ondernemen.

De producten zijn verkrijgbaar voor zowel bedrijven als particulieren via de website van Read&Eat: www.read-eat.nl





Read&Eat