Nieuw CRM expertisecentrum: CRMkennis.nl


Onafhankelijke informatiebron voor CRM softwareselectie en implementatie

HOUTEN, 20061003 -- CRMkennis.nl is een nieuw onafhankelijk expertisecentrum voor organisaties die zich oriënteren op CRM en CRM software. In de vorm van workshops, adviezen, onderzoeken en publicaties levert CRMkennis.nl objectieve informatie die bijdraagt aan een betere en snellere softwarekeuze en een succesvoller implementatietraject. CRMkennis.nl is een initiatief van CRMsystemen.nl en onafhankelijk CRM specialist Robbert Bosch. Meer informatie is te vinden op www.CRMkennis.nl.

Voor het beheer van klantrelaties en het sturen van klantcentrale processen maken organisaties (commercieel en non-profit) gebruik van CRM software (Customer Relationship Management). Diverse factoren maken het voor organisaties steeds lastiger om het selectieproces van CRM software zelfstandig uit te voeren. Zo is het aantal CRM oplossingen groot, volgen innovaties elkaar snel op en is het bijna onmogelijk om zelfstandig alle organisatorische en technologische consequenties van een CRM softwarekeuze te overzien. Om niet teveel afhankelijk te zijn van CRM leveranciers of andere (commercieel) belanghebbenden is CRMkennis.nl opgericht.

Onafhankelijk
CRMkennis.nl waarborgt haar objectiviteit door uitsluitend gebruik te maken van onafhankelijke, zelfstandige CRM specialisten die volledig los staan van CRM producten of leveranciers. Er is geen belang bij de aanschaf van CRM software of de duur van selectie- en implementatietrajecten.

Activiteiten najaar 2006
In oktober, november en december staat de eendaagse workshop 'CRM selectie' gepland. Dit najaar start ook een uitgebreid onderzoek naar de kwaliteit van CRM selectieprocessen en richt het expertisecentrum een discussieplatform op. Naast kennis van de markt beschikt CRMkennis.nl over een testomgeving waar CRM pakketten in nagebootste praktijksituaties met elkaar vergeleken kunnen worden (CRM testcenter).

Initiatiefnemers
CRMkennis.nl is een initiatief van CRMsystemen.nl en drs. Robbert Bosch MBA, onafhankelijk CRM consultant, auteur van CRM boeken, docent aan de Hogeschool Utrecht en oprichter en eigenaar van adviesbureau Just for Use.