Gemeente Dordrecht

Johan de Wittlezing 2006, Dordrecht
De grenzen van de rechtstaat

De heren mr. J.P.H. Donner en mr. J. Kohnstamm verzorgen de inleidingen tijdens de Johan de Wittlezing 2006. De jaarlijkse lezing, die wordt georganiseerd door de Dordtse Academie, heeft ditmaal als thema "de grenzen van de rechtstaat'. De Johan de Wittlezing 2006 wordt gehouden op woensdag 4 oktober as. De presentatie van de avond is in handen van Victor de Coninck.

Mr. J.P.H. Donner is minister van justitie en mr. J. Kohnstamm is voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens. In de 'Grenzen van de rechtstaat' gaan de sprekers in op het spanningsveld tussen het belang van privacybescherming enerzijds en het belang van vroege opsporing in verband met (terrorisme-)dreiging anderzijds.

Na de pauze discussiëren de inleiders met elkaar en vooral ook met de zaal over het thema. Belangstellenden zijn vanaf 20.00 uur welkom in de Augustijnenkerk aan de Voorstraat. Burgemeester R.J.G. Bandell, voorzitter van de Stichting Dordtse Academie opent de avond om 20 15 uur.

De Johan de Wittlezing vindt plaats in de Augustijnenkerk in Dordrecht en begint om 20.15 uur. De toegang is gratis. Na afloop van de lezing zijn de inleidingen in een handzaam boekje verkrijgbaar. Aan het einde van de avond ontvangt iedere bezoeker het boekje.

De Stichting Dordtse Academie wil met de Johan de Wittlezingen, die al ruim tien jaar worden georganiseerd, een bijdrage leveren aan h et debat over culturele, politieke en bestuurlijke problemen. De lezingen worden gegeven in de Augustijnenkerk, die deel uitmaakt van het Hofcomplex: de plaats waar in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering werd gehouden. Dordrecht is de 'Stad van Staat en Taal' bij uitstek.

N.B.