Partij voor de Dieren



04-10-2006
Maarten t Hart tekent op Dierendag ondersteuningsverklaring PvdD op gemeentehuis

Amsterdam, 4 oktober - Vandaag zal Maarten 't Hart samen met lijsttrekker Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren om 12.30 uur op het gemeentehuis van Sassenheim een ondersteuningsverklaring tekenen die het mogelijk moet maken dat de Partij voor de Dieren deelneemt aan de verkiezingen op 22 november. Maarten 't Hart zal voor het eerst in zijn leven een officiële handeling verrichten met zijn paspoort. Maarten `t Hart was tot voor kort principieel weigeraar van het bezitten van identiteitspapieren. In 2004 werd hij daarom door de Kiesraad afgevoerd van de kieslijst van de Partij voor de Dieren. Speciaal voor de PvdD heeft Maarten 't Hart alsnog een paspoort aangeschaft. Marianne Thieme zal Maarten 't Hart met een speciale campagneauto, een klassieke Citroën DS, geschonken door Nicolaas G. Pierson, ophalen in Warmond. Vervolgens zullen zij gezamenlijk naar het stadhuis rijden. Na afloop is er gelegenheid voor de pers om Maarten 't Hart desgewenst te interviewen.

De Partij voor de Dieren is zeer verheugd dat Maarten 't Hart bereid is geweest zich een paspoort aan te schaffen ondanks zijn principiële bezwaren daartegen. Op deze wijze kan Maarten `t Hart als kandidaat plaatsnemen op de lijst van de PvdD. Op Dierendag verwennen veel mensen hun huisdieren, maar vergeten daarbij dat er op het zelfde moment miljoenen dieren lijden in de bioindustrie, in bontfokkerijen en er dieren voor de lol worden afgeschoten in de Nederlandse natuur. De Partij voor de Dieren wijst erop dat op 22 november, verkiezingsdag voor een nieuwe Tweede Kamer, mensen een echte daad kunnen stellen door op die dag Partij voor de Dieren te kiezen en de komende dagen (tot 10 oktober) een ondersteuningsverklaring voor de PvdD te ondertekenen die te downloaden is via www.partijvoordedieren.nl.

Op de lijst van de Partij voor de Dieren staan, naast Maarten 't Hart, nog 18 andere bekende Nederlanders als lijstduwer: Kees van Kooten, Mensje van Keulen, Gerti Bierenbroodspot, Mohammed Benzakour, Jan Wolkers, Charlotte Mutsaers, Charlie Dee, Dirk Boon, Martin Gaus, Paul Cliteur, Belinda Meuldijk, Karen van Holst Pellekaan, Rudy Kousbroek, Ivo de Wijs, Dafne Westerhof, Harry Voss, Jan-Peter Cruiming en Georgina Verbaan.