Gemeente Teylingen

Voorhout

Bouwvergunning voor HerenStaete in Voorhout

04 oktober 2006

PERSBERICHT 4 oktober 2006 - De bouwvergunning en de vrijstelling van het bestemmingsplan, die nodig zijn voor de bouw van het nieuwe multifunctionele woonzorgcentrum HerenStaete in Voorhout zijn rond.

Zelfstandig wonen, medische zorg en dienstverlening zijn hier onder één dak te vinden. HerenStaete wordt gerealiseerd door BV Timpaan Zorg te Aalsmeer. Half november start de bouw.

Project HerenStaete

Het project bestaat uit de bouw van een multifunctioneel woonzorgcentrum en een supermarkt. In totaal komen er 126 huur- en koopappartementen in verschillende prijsklassen. Het hoofdgebouw telt vijf verdiepingen. Hier zijn 65 appartementen en verschillende faciliteiten op het gebied van zorg, welzijn en cultuur te vinden. Verder komt er een gebouw van vier verdiepingen met 39 appartementen en twee urban villa's van vier verdiepingen met ieder 11 appartementen.

De gebouwen zijn vernoemd naar de bekende plantkundigen Carolus Linnaeus (hoofdgebouw); Herman Boerhaave (langwerpig appartementengebouw) en Carolus Clusius (urban villa's).

Parkeergelegenheid

Om voldoende parkeergelegenheid te creëren, komen er zowel bovengrondse als ondergrondse parkeerplaatsen. De ingang van de parkeerkelder voor bewoners van het complex is aan de achterzijde van het hoofdgebouw en biedt plaats aan zo'n 205 auto's. Aan de Herenstraat is de ingang van de tweede parkeergarage met ca. 90 plaatsen voor onder andere de supermarkt.

Diverse voorzieningen

Het zorgcentrum biedt twintig verpleeghuisplaatsen, vier tijdelijke opvangplaatsen voor kortdurende zorg en een medisch centrum. Naast de supermarkt komen er in het complex onder andere ook een multifunctionele recreatiezaal, een zaal met een podium en ruimten voor diverse culturele verenigingen. Met de realisering van dit project verrijst er midden in het centrum van Voorhout een multifunctioneel woonzorgcentrum waarbij op loopafstand vele voorzieningen te bereiken zijn.

Planning bouwwerkzaamheden

De bouwwerkzaamheden beginnen ongeveer over zes weken met het slaan van een damwand. In de tussenliggende periode wordt de nog aanwezige begane grondvloer en fundering van het oude woonzorgcentrum Agnes verwijderd. Het bouwverkeer bereikt via een uitrit de Herenstraat.

Informatie

BV Timpaan Zorg geeft een nieuwsbrief uit over het project en de activiteiten rond het project en verspreidt die in Voorhout huis-aan-huis. In deze brief staat meer gedetailleerde informatie. Verder is er informatie te vinden op de volgende website www.herenstaete.nl.