Radboud Universiteit Nijmegen

Persbericht

Pb 06 - 103a

Nijmegen, 22 september 2006.

Symposium Heyendaal Instituut Nijmegen
Neurowetenschap, theologie en filosofie:
Hoe komen we aan een Steen van Rosette?

Woensdag 4 oktober 2006

Hoofdspreker Susan Greenfield

De neurowetenschap dringt met haar natuurwetenschappelijke methoden en technieken steeds verder door tot de menselijke geest: het domein dat vanaf de Verlichting behoorde tot het gebied van de theologie en de filosofie. Aanvankelijk leidde deze inmenging tot schrik, afwijzing en veel discussie, maar steeds meer zoeken de domeinen elkaar op. Over samenwerking en het ontwikkelen van een gezamenlijke taal vindt op 4 oktober 2006 aan de Radboud Universiteit een symposium plaats, getiteld Neurowetenschap, theologie en filosofie: Hoe komen we aan een Steen van Rosette?
Hoofdspreker op het door het Heyendaal Instituut georganiseerde symposium is de Britse neurowetenschapper Susan Greenfield, hoogleraar fysiologie en directeur van de Royal Institution of Great Britain. Zij publiceerde naast vele vakartikelen ook een aantal populair wetenschappelijke boeken over de neurowetenschappen, waaronder The Private Life of the Brain. Voor de BBC maakte zij in 2000 een zesdelige serie over hersenen en geest getiteld Brain Story.

De communicatie tussen de verschillende wetenschapsgebieden die zich bezighouden met de bestudering van de menselijke geest en de menselijke hersenen, heeft de speciale belangstelling van Greenfield en vormt ook het onderwerp van haar lezing.

Noot voor de pers:
Neurowetenschap, theologie en filosofie: Hoe komen we aan een Steen van Rosette?
Symposium Heyendaal Instituut Nijmegen, woensdag 4 oktober 2006, tijd: 09.30-16.30
Aula Radboud Universiteit Nijmegen, informatie: http://www.ru.nl/hin/agenda/agenda/
Contact: i.albers@hin.ru.nl, tel. (024) 361 1504.
Wetenschapsredactie Radboud Universiteit Nijmegen, tel. (024) 361 6000
www.ru.nl/persberichten/
Hoogleraren van de Radboud Universiteit Nijmegen zijn op naam en trefwoord te vinden op www.ru.nl/kennisbank

---- --