Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Uit: OnderzoekBerichten: agenda en benoemingen oktober 2006

26 september 2006

4 oktober
Lancering onderzoeksinstituut NICIS

Op 4 oktober vindt de feestelijke lancering plaats van NICIS (Netherlands Institute for City Innovation Studies). Dit nieuwe onderzoeksprogramma, dat onder meer wordt gesteund door NWO, bouwt voort op de ervaringen van het Kenniscentrum Grote Steden, waarmee het nauw gaat samenwerken. NICIS heeft vanuit het Fonds Economische Herstructurering tot 2011 een subsidie van 15 miljoen euro ontvangen voor een wetenschappelijk onderzoeksprogramma naar de sociaal-economische kracht van steden. NICIS wordt verder ondersteund door acht ministeries, de 31 grote steden in het grotestedenbeleid, de universiteiten en het bedrijfsleven.

Prof. Peter Hall (University College, London) verzorgt in het kader van de presenatie van NICIS deze keer de Nationale Grote Stedenlezing. Daarna is er een paneldiscussie met onder meer de burgemeesters Opstelten (Rotterdam) en Meijer (Zwolle) en Margo Vliegenthart (voorzitter MBO Raad) en wordt een presentatie gegeven over 5 jaar Kenniscentrum met toelichtingen van betrokken ministers.

Locatie: Museon, Stadhouderskade 37, Den Haag. Tijd: 13.00-17.15 uur, waarna borrel. Aanmelding alleen mogelijk op uitnodiging. Meer informatie over het programma en aanmelding op www.hetkenniscentrum.nl.