Persuitnodiging: slachtofferhulp detailhandel blijkt effectief

Hoofdbedrijfschap detailhandel

Persuitnodiging:
GRATIS SLACHTOFFERHULP DETAILHANDEL BLIJKT EFFECTIEF

De gratis dienst Slachtofferhulp Detailhandel die door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) wordt aangeboden is een succes. Binnen een half jaar na de introductie is Slachtofferhulp Detailhandel bij één op de drie overvallen ingeschakeld. De ondersteuning die wordt geboden blijkt effectief. Ziekteverzuim als gevolg van trauma's wordt op deze manier voorkomen. Dat stelt projectleider Hendrik-Jan Kaptein aanstaande woensdag in een seminar op de beurs Criminaliteit in Retail.

Ervaringen van Slachtoffer en hulpverlener
Tijdens de beurs maakt Kaptein de eerste ervaringen met deze nieuwe dienst bekend. Daarnaast spreken Martin Spitters, hulpverlener en Harry Tromp, een juwelier die na een overval gebruik gemaakt heeft van slachtofferhulp, over hun ervaringen.

De bijeenkomst 'Slachtofferhulp Detailhandel, het succes van laagdrempelige opvang'wordt gehouden op 4 oktober van 14.00 tot 14.45 uur in seminarruimte 2 van de beurs Criminaliteit in Retail. Deze beurs wordt gehouden in EXPO XXI te Amsterdam. Toegang is gratis.

Voor meer informatie over Slachtofferhulp Detailhandel kunt u contact opnemen met Hans Verweij, afdeling Communicatie HBD, tel.: 070 - 338 56 58 of 06 - 123 07 399 of per e-mail: h.verweij@hbd.nl. Zie ook www.slachtofferhulpdetailhandel.nl

Voor meer informatie over de beurs Criminaliteit in Retail: www.criminaliteitinretail.nl